Αρχική Πολιτισμός Κρήτη: Μια ξεχωριστή έκθεση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο

Κρήτη: Μια ξεχωριστή έκθεση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο

0
Η Συναυλία των Αγγέλων (περ. 1608 1614)
Η Συναυλία των Αγγέλων (περ. 1608-1614)
Διαφήμιση

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης, εγκαινιάζεται μια ξεχωριστή έκθεση σύγχρονης εικαστικής τεχνολογίας με ψηφιακές αναπαραγωγές έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Έργα του μεγάλου ζωγράφου παραχωρήθηκαν από κορυφαία μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής (Τολέδου, Μαδρίτης, Βατικανού, Νέας Υόρκης, Ρώμης, Φλωρεντίας, Οξφόρδης, κ.ά.).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8 το βράδυ. H έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 6 Οκτωβρίου 2019 και ο τίτλος της είναι: «Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου».

Theotokopoulos

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Ιάνθη Ασημακοπούλου. Για το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό εικαστικό γεγονός, τυπώθηκε συλλογικός τόμος-λεύκωμα με μελέτες που έγραψαν ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση καταξιωμένοι μελετητές του μεγάλου ζωγράφου: Fernando Marías, Αγγελική Λυμπεροπούλου, José Riello, Jeongho Park και η Ιάνθη Ασημακοπούλου.

Στην διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες για τον Θεοτοκόπουλο:

  • Η πρώτη από την δρ. Κορίνα Βουγιούκα, διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τίτλο: «Ο Ζωγράφος των χεριών, η μουσική στη ζωγραφική του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» (στην Βικελαία Βιβλιοθήκη, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20:00).
  • Η δεύτερη από τον José Riello, επίκουρο καθηγητή στο Universidad Autónoma de Madrid, με θέμα τη Βιβλιοθήκη του Θεοτοκόπουλου (η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20.00, στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου).
Διαφήμιση