Αρχική Καταστροφές Ιταλία: Κίνδυνος για κατάρρευση πάγου από το Mont Blanc

Ιταλία: Κίνδυνος για κατάρρευση πάγου από το Mont Blanc

0
Mont Blanc Ιταλία
Διαφήμιση

Οι ιταλικές αρχές έχουν κλείσει τους δρόμους και έχουν εκκενώσει τα καταλύματα μετά την προειδοποίηση των ειδικών για τον κίνδυνο κατάρρευσης μέρους του Mont Blanc.

Σύμφωνα με το BBC, περίπου 250 κυβικά μέτρα πάγου θεωρείται πως είναι πιθανό να αποκοπούν από τον παγετώνα Planpincieux στο πάρκο Grandes Jorasses.

Ο δήμαρχος της πόλης Courmayeur προειδοποίησε πως η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη προκαλεί αλλαγές στο βουνό, στον υψηλότερο ορεινό όγκο της Δυτικής Ευρώπης. Διαθέτει έντεκα κορυφές πάνω από τα 4.000 μέτρα στη Γαλλία και την Ιταλία, και προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Την Τρίτη, ο δήμαρχος Stefano Miserocchi υπέγραψε εντολή για να κλείσουν οι δρόμοι στο Val Ferret στην ιταλική πλευρά του Mont Blanc, αφότου ειδικοί προειδοποίησαν πως ένα τμήμα του παγετώνα κατέρρεε κατά 50-60 εκατοστά την ημέρα.

Ευτυχώς δεν υπάρχει απειλή

Mont Blanc Ιταλία

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρχε απειλή για τις κατοικημένες περιοχές ή για τουριστικά καταλύματα, αλλά τα σαλέ στην περιοχή Rochefort εκκενώνονται προληπτικά.

«Τα φαινόμενα αυτά δείχνουν και πάλι πως το βουνό διανύει μία περίοδο μεγάλων αλλαγών λόγω κλιματικών παραγόντων και συνεπώς είναι πολύ ευάλωτο» τόνισε ο Miserocchi.

Ειδικοί από την τοπική κυβέρνηση του Valle d’Aosta και το ίδρυμα Fondazione Montagna Sicura λένε πως είναι αδύνατο να προβλεφθεί επ’ ακριβώς πότε μπορεί να καταρρεύσουν οι όγκοι πάγου.

Διαφήμιση