Αρχική Επιλεγμένα Ιταλία: Ένας 12χρόνος διαδηλώνει μόνος του για το κλίμα

Ιταλία: Ένας 12χρόνος διαδηλώνει μόνος του για το κλίμα

0
italia
Φωτογραφία: La Repubblica
Διαφήμιση

Ενώ το κίνημα για την προάσπιση του κλίματος “Fridays for Future“, εξαπλώνεται βρίσκοντας χιλιάδες μαθητές ως υποστηρικτές, ένας 12χρόνος στην Ιταλία διαδηλώνει μόνος του!

Η φωτογραφία του Ποτίτο Ρουγκιέρο να διαδηλώνει μόνος του στους δρόμους της μικρής του πόλης, Στορναρέλα, σε απόσταση 160 χλμ βορειοανατολικά της Νάπολης, στη νότια Ιταλία, κάνει το γύρο του κόσμου.

«Είπα στον εαυτό μου: Εάν η Γκρέτα τα κατάφερε, μόνη της, να ηγηθεί μιας παγκόσμιας μάχης, γιατί εγώ δεν μπορώ;» είπε ο Ρουγκιέρο σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα La Repubblica.

Ο 12χρονος εξήγησε ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για το κλίμα, παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές στο σχολείο του του είπαν ότι θα επιτρέψουν μόνο στους μεγαλύτερους μαθητές να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Μαζί του υποτίθεται θα πήγαιναν και άλλοι συμμαθητές του, «όμως την προηγούμενη νύχτα, αφού μίλησα με τους φίλους μου, συνειδητοποίησα ότι ήμουν τελικά ο μόνος που ήθελα να διαδηλώσω» περιέγραψε.

Το αγόρι πήγε με το ποδήλατό του στην κεντρική πλατεία της Στορναρέλα, αφού αρνήθηκε στους γονείς του να τον πάνε εκεί με το αυτοκίνητο για περιβαλλοντικούς λόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here