Αρχική Ενέργεια Ημέρες Ενέργειας 2019: Ενημέρωση για την εξοικονόμηση ενέργειας από τον Δήμο Ηρακλείου

Ημέρες Ενέργειας 2019: Ενημέρωση για την εξοικονόμηση ενέργειας από τον Δήμο Ηρακλείου

0

Με το σύνθημα «Ηράκλειο: σταθερά βήματα για μια βιώσιμη πόλη», ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά τις Ημέρες Ενέργειας 2019, ακόμη μία καινοτόμο πρωτοβουλία που θα γίνει θεσμός και αφορά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα ενέργειας. Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες προσκαλούνται να ενημερωθούν από μια εξειδικευμένη ομάδα, για την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στους χώρους κατοικιών τους καθώς και σε χώρους που διατίθενται για βραχυπρόθεσμη και μακροχρόνια μίσθωση.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με στόχο την πρόθεση του Δήμου να οργανώσει το επόμενο διάστημα, επισκέψεις συμβούλων ενεργειακής απόδοσης στις οικίες τω ενδιαφερομένων δημοτών με σκοπό να προσδιοριστούν με υπεύθυνη και επαγγελματική προσέγγιση τα περιθώρια ενεργειακής αναβάθμισης κάθε οικίας. Κατά τη διάρκεια των δράσεων ενημέρωσης, οι πολίτες του Ηρακλείου θα λάβουν πληροφορίες για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας εντός της κατοικίας τους, συμβουλές για το πώς θα αναβαθμιστεί η εμπορικότητα της σε περιπτώσεις μίσθωσης, ενώ παράλληλα επιβραβεύονται από το Δήμο.

Ο Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί με στόχο την αειφορία, χαράζοντας ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, συμμετέχοντας στη διεθνή πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων για την Ενέργεια και το Κλίμα. Παράλληλα, υιοθετεί μια σειρά από σημαντικές συνεργασίες που θα προωθήσουν μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας της πόλης, την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 40% μέχρι το 2030.

Οι δράσεις ενημέρωσης πραγματοποιούνται την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Δημαρχείου (Ενετική Loggia) ώρες 10.00-13.00 & 17.00-20.00 και περιλαμβάνουν ενημέρωση του κοινού, συμπλήρωση αιτήσεων συμμετοχής για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και διαμερισμάτων, διανομή αναμνηστικού υλικού και μουσικές εκδηλώσεις.

Οι Ημέρες Ενέργειας 2019 διοργανώνονται από τον Δήμο Ηρακλείου με συνεργαζόμενους φορείς το Ενεργειακό Cluster Κρήτης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης.

Ημέρες Ενέργειας 2019: Ενημέρωση για την εξοικονόμηση ενέργειας από τον Δήμο Ηρακλείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here