Αρχική Επιλεγμένα Ιαπωνία: Χιλιάδες δελφίνια θα σφαγιαστούν στην παράκτια πόλη Taiji

Ιαπωνία: Χιλιάδες δελφίνια θα σφαγιαστούν στην παράκτια πόλη Taiji

0
delfinia
Διαφήμιση

Ξεκίνησε και πάλι το ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην παράκτια πόλη Taiji της Ιαπωνίας, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να σφαγιαστούν χιλιάδες από τα θηλαστικά.

Το κυνήγι ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων από ακτιβιστές κάθε χρόνο, καθώς τα δελφίνια οδηγούνται σε ένα όρμο όπου τα περισσότερα σφαγιάζονται με μαχαίρι για το κρέας τους.

Οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι το κυνήγι είναι εξαιρετικά σκληρό και ότι τα δελφίνια μπορεί να χρειαστούν έως και 30 λεπτά για να πεθάνουν από ασφυξία ή πνιγμό.

Κάποια δελφίνια επιλέγονται και δεν θανατώνονται, καθώς σκοπός είναι να πωληθούν σε ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC η ποσόστωση για το κυνήγι επιτρέπει τη θανάτωση ή τη σύλληψη περισσότερων από 1.700 ζώων.

Γνωστή ως το «κυνήγι Taiji», η πρακτική αναβιώνει εδώ και δεκαετίες και κέρδισε την παγκόσμια προσοχή όταν αποτέλεσε το θέμα του ντοκιμαντέρ “The Cove” το οποίο κέρδισε το Όσκαρ το 2009.

Το φετινό κυνήγι ξεκίνησε την Κυριακή, αλλά σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, τα σκάφη επέστρεψαν χωρίς δελφίνια. Ωστόσο, η περιβαλλοντική ομάδα The Dolphin Project, ανέφερε πως πέντε δελφίνια σκοτώθηκαν τη Δευτέρα. Όλο αυτό το διάστημα ομάδες ακτιβιστών καταφθάνουν στην περιοχή και παρακολουθούν το κυνήγι καταγγέλλοντας σχεδόν καθημερινά τι συμβαίνει.

Το κυνήγι θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες.

Οικονομικά οφέλη

Οι ψαράδες που επιστρατεύονται για το κυνήγι αναφέρουν ωστόσο πως είναι ζωτικό για την επιβίωσή τους. Η ζήτηση για το κρέας των δελφινιών και των φαλαινών μειώθηκε τα τελευταία χρόνια καθώς έχει διαπιστωθεί ότι εμφανίζει αυξημένα επίπεδα υδραργύρου.

Τα ζώα που παγιδεύονται ζωντανά και πωλούνται σε θαλάσσια πάρκα έχουν πολύ υψηλότερη τιμή από το κρέας, ωστόσο υπάρχει αυξανόμενη πίεση στα πάρκα να μην αγοράζουν δελφίνια που έχουν συλληφθεί στο Taiji.

Η Ιαπωνία έχει ήδη επικριθεί φέτος για την επανέναρξη της εμπορικής φαλαινοθηρίας μετά την αποχώρησή της από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC). Τα πρώτα φαλαινοθηρικά εγκατέλειψαν το λιμάνι την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους και οι πρώτες φάλαινες έχουν ήδη σκοτωθεί και πωληθεί.

delfinia

Πηγές: Lifo, BBC

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here