Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Γαλλία: Πάνθηρας κάνει βόλτα στις στέγες σπιτιών (video)

Γαλλία: Πάνθηρας κάνει βόλτα στις στέγες σπιτιών (video)

0
Γαλλία: Πάνθηρας βγήκε βόλτα στις στέγες σπιτιών
Διαφήμιση

Συναγερμός σήμανε στην πόλη Αρμεντιέρ κοντά στη Λιλ, στη Γαλλία, όταν ένας μαύρος πάνθηρας εθεάθη να περιφέρεται στις στέγες των σπιτιών.

Σύμφωνα με τον Independent, το άγριο ζώο, που εκτιμάται πως είναι ηλικίας περίπου έξι μηνών, το έσκασε από το σπίτι όπου ζούσε ως κατοικίδιο βγαίνοντας από ένα ανοιχτό παράθυρο ενώ ο ιδιοκτήτης του έλειπε.

Ο μικρός πάνθηρας ζυγίζει 20 κιλά και έχει το μέγεθος ενός μικρού Λαμπραντόρ, όπως είπε στη γαλλική εφημερίδα La Voix du Nord, ο Καντέρ Λαγκουατί, από την Υπηρεσία Προστασίας Ζώων της Λιλ.

Αστυνομία, Πυροσβεστική και η Υπηρεσία Προστασίας Άγριας Ζωής ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σιγουρέψουν πως θα ήταν όλοι ασφαλείς.

«Είναι πανέμορφο, είναι υπέροχο να το βλέπεις από κοντά» είπε ένας γείτονας. Ο πάνθηρας φαινόταν ήρεμος σε όλη τη διάρκεια της βόλτας του, ενώ κοντοστεκόταν κατά διαστήματα για να παρακολουθήσει ένα τρένο να περνά ή κάποια οικόσιτη γάτα.

«Στην 20χρονη υπηρεσία μου δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», σχολίασε ένας αστυνομικός.

https://twitter.com/antonbundle/status/1174375998248357889?ref_src=twsrc%5Etfw

Τελικά ο πάνθηρας επέστρεψε μόνος του στο σπίτι του και οι πυροσβέστες αξιοποίησαν την ευκαιρία και τοποθέτησαν μια ψηλή σκάλα, μπλοκάροντας το παράθυρο από το οποίο είχε βγει.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν δρομολογήσει την αποστολή του σε ασφαλές περιβάλλον και οι αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε το ζώο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Γαλλία είναι παράνομη η κατοχή αγρίων ζώων από ιδιώτες.

Διαφήμιση