Αρχική Ανακύκλωση Φορολογικά κίνητρα για αγορά “πράσινου” ΙΧ

Φορολογικά κίνητρα για αγορά “πράσινου” ΙΧ

0
eco car2
Διαφήμιση

Σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, οπότε είναι και η καλύτερη ευκαιρία να μιλήσουμε για …αυτοκίνητα! Μια και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγγειλε φορολογικά κίνητρα για την αγορά «καθαρών» περιβαλλοντικά αυτοκινήτων.

Στόχος φυσικά είναι η αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων, ΙΧ και εταιρικών. Τα κίνητρα θα αφορούν μειωμένα τέλη ταξινόμησης, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένους φόρους χρήσης.

Αντιρρυπαντική τεχνολογία

ecocar

Ο κ. Βεσυρόπουλος διευκρίνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστούν οι φοροαπαλλαγές είναι το νέο, προς αγορά, αυτοκίνητο να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τη νέα χρονιά και όπως ανέφερε ο υφυπουργός, πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ο προσανατολισμός σε καθαρά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας και κυρίως ηλεκτροκίνητα.

Το παλαιό πρόγραμμα απόσυρσης

anakyklwsi

Το μέτρο απόσυρσης αυτοκινήτου δεν είναι καινούργιο. Aφορούσε αποκλειστικά τα οχήματα με πρώτη ταξινόμηση έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2001. O ιδιοκτήτης κέρδιζε από την απόσυρση έκπτωση από 50% έως και 100% από το τέλος ταξινόμησης ενός καινούργιου οχήματος με βάση τον κυβισμό.

Ειδικότερα, το παλιό πρόγραμμα προέβλεπε:

  • Έως 300 ευρώ, για την απόκτηση αυτοκινήτου μέχρι 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέας αξίας έως 6.000 ευρώ.
  • Έως 960 ευρώ, για την απόκτηση αυτοκινήτου από 901 μέχρι 1.400 κυβικά και φορολογητέας αξίας έως και 8.000 ευρώ.
  • Έως 1.430 ευρώ, για την απόκτηση αυτοκινήτου από 1.401 μέχρι και 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέας αξίας μέχρι 11.000 ευρώ.
  • Έως και 2.800 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτων από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέας αξίας μέχρι 14.000 ευρώ.
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here