Αρχική Τουρισμός ΕΟΤ: Οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης και το Έτος Ελληνικού Τουρισμού

ΕΟΤ: Οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης και το Έτος Ελληνικού Τουρισμού

0
ΓΚΕΡΕΚΟΥ1
Διαφήμιση

Τις στρατηγικές κατευθύνσεις  της νέας διοίκησης του ΕΟΤ για την προστασία και την ενίσχυση της θετικής  εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, περιέγραψε η Πρόεδρος του ΕΟΤ  Άντζελα Γκερέκου κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Η κ. Γκερέκου αφού συνεχάρη τα νέα μέλη του Δ.Σ. και ιδιαιτέρως τον Γ.Γ. ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη «για την τοποθέτησή του στον σημαντικό αυτόν φορέα για τη χώρα και την ελληνική οικονομία» κατέθεσε συνοπτικά τις προτάσεις της για το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΤ «στη νέα εποχή που ξεκίνησε για τη χώρα μας».

2020: Έτος Ελληνικού Τουρισμού

ΓΚΕΡΕΚΟΥ2

Άμεση προτεραιότητα της νέας Διοίκησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, είναι η ανακήρυξη του έτους 2020 ως «Έτος Ελληνικού Τουρισμού»  με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΕΟΤ. «Σύντομα ο ΕΟΤ κλείνει 70 εβδομήντα έτη λειτουργίας με τη σημερινή του μορφή, και για αυτό προγραμματίζουμε δράσεις ανάδειξης της συμβολής του ΕΟΤ στον ελληνικό τουρισμό, ορίζοντας το 2020 ως Έτος Ελληνικού Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το τρίπτυχο

Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στην «ενιαία ατζέντα» προβολής της Ελλάδας, που βασίζεται στο τρίπτυχο: Αειφόρος ανάπτυξη σε συνδυασμό με καινοτόμες τεχνολογικές δυνατότητες και εξειδίκευση ανά Περιφέρεια.

Τα έσοδα

Κύριος στόχος του νέου πλαισίου λειτουργίας του ΕΟΤ είναι η αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη με:

  • Τη διαμόρφωση σύγχρονων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και τηνμεθοδική προβολή τους για καλύτερα και μετρήσιμα αποτελέσματα.
  • Την ενίσχυση και προβολή και των 13 Περιφερειών, στην προώθηση του θεματικού τουρισμού, και συνολικά της Ελλάδας ως τόπου διοργάνωσης μεγάλων πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών γεγονότων διεθνούς χαρακτήρα.
  • Τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής τουριστικής πρότασης διεθνώς, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Οι πολίτες

Η  Πρόεδρος, κλείνοντας την τοποθέτησή της, υπογράμμισε ότι: «Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε κοντά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τις προτάσεις και τις δημιουργίες τους, ώστε μαζί με πρόσωπα διεθνούς κύρους να συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη προώθηση του ελληνικού τουρισμού και στην ενίσχυση της οικονομίας με διαφάνεια και μεθοδικότητα».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here