Αρχική Καταστροφές Δύσκολη νύχτα για το Λουτράκι -Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις (video)

Δύσκολη νύχτα για το Λουτράκι -Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις (video)

0
loutraki fotia
Διαφήμιση

Δύσκολη θα είναι η νύχτα στο Λουτράκι, καθώς η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη. Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λόγω νύχτας και το βάρος έχει πέσει στις επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες με στόχο να τις θέσουν υπό έλεγχο πριν από τις πρωινές ώρες, που προβλέπεται πάλι αύξηση της έντασης των ανέμων.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.

Νωρίτερα (19.28)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή Λουτρακίου-Περαχώρας.

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λίγο μετά τις 18.00 εκκενώθηκαν, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα.

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την κορυφογραμμή των Γερανείων με τη «βοήθεια» ισχυρών βορείων ανέμων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση και στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 51 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 2 υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Στο σημείο μετέβη και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ειδική ομάδα πρώτης απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα στα γύρω χωριά σημειώνονται διακοπές ρεύματος, ενώ έχει κλείσει ο περιφερειακός του Λουτρακίου.

Διαφήμιση