Αρχική Περιβάλλον Δενδροφύτευση διαμαρτυρίας κατά του Μπολσονάρο

Δενδροφύτευση διαμαρτυρίας κατά του Μπολσονάρο

0
dendrofuteusi
Διαφήμιση

Η Offset Earth, απαντώντας στις κατηγορίες του Ζαΐχ Μπολσονάρο, ότι οι ΜΚΟ καίνε τον Αμαζόνιο, αποφάσισε να απαντήσει δημιουργώντας ένα «δάσος διαμαρτυρίας» κατά του βραζιλιάνου προέδρου, φυτεύοντας στη Μαδαγασκάρη, δέντρα στο όνομά του.

«Σχετικά με τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, έχω την εντύπωση ότι μπορεί τις φωτιές να έβαλαν οι ΜΚΟ, γιατί είχαν ζητήσει χρήματα. Ποια ήταν η πρόθεσή τους; Να δημιουργήσουν προβλήματα στη Βραζιλία», είχε πει σε συνέντευξη Τύπου, ο Μπολσονάρου. Ως διαμαρτυρία σε αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες, η Offset Earth, φυτεύει δέντρα με το πρόσωπο του βραζιλιάνου προέδρου να εμφανίζεται με στένσιλ πάνω στους κορμούς.

«Αρχικά, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο όνομα του Μπολσονάρου, ως μια δική μας μορφή διαμαρτυρίας» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο συνιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Έλιοτ Κόαντ. «Αλλά είναι ότι η φύτευση “δέντρων διαμαρτυρίας” έχει σαφώς γίνει τρόπος για να συμμετάσχει ο καθένας στο κίνημα της αναδάσωσης, ενώ την ίδια στιγμή εστιάζει σε μια παγκόσμια διαφωνία μαζί του και με τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα δάση μας» πρόσθεσε.

Για την Offset Earth, ο Μπολσονάρο είναι ο «υπ’ αριθμόν ένα εχθρός των δέντρων». Ήδη, έχουν φυτευτεί 17.000 δέντρα στο όνομά του, μειώνοντας κατά 2,33 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα που ισοδυναμεί με τις εκπομπές που αντιστοιχούν σε 147 ημέρες οικιακής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

«Βεβαίως, δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε όλη την καταστροφή που προκαλείται από τις πυρκαγιές στο δάσος της βροχής του Αμαζονίου ή από τις πολιτικές του Μπολσονάρου» τόνισε ο Κόαντ. «Αλλά, μαζί, μπορούμε να κάνουμε μια θετική διαφορά και να κάνουμε ν’ ακουστούν οι φωνές μας» τόνισε.

Διαφήμιση