Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Βερολίνο: Το θηλυκό πάντα που ζει στον ζωολογικό κήπο είναι έγκυος

Βερολίνο: Το θηλυκό πάντα που ζει στον ζωολογικό κήπο είναι έγκυος

0
panta
Διαφήμιση

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου ανακοίνωσαν πως η Μενγκ Μενγκ, το θηλυκό πάντα που ζει εκεί, είναι έγκυος.

«Μπορέσαμε να δούμε για πρώτη φορά με υπερηχογράφημα το μικρό πάντα της Μενγκ Μενγκ» επεσήμανε ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου σε ανακοίνωσή του.

Η συμπεριφορά της μητέρας, το μέγεθος του εμβρύου και τα αποτελέσματα των οργανολογικών εξετάσεων υποδεικνύουν ότι η γέννηση θα γίνει σε μία ή δύο εβδομάδες.

Η Μενγκ Μενγκ (Μικρό όνειρο) και το αρσενικό πάντα Ζιάο Κινγκ (Μικρός θησαυρός), ζουν στο Βερολίνο από τον Ιούλιο του 2017. Τα δύο πάντα είχαν παρουσιάσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

«Κάθε γέννηση από ένα ζώο που κινδυνεύει με εξαφάνιση, όπως τα πάντα, είναι ένα μεγάλο δώρο», τόνισε ο Αντρέας Κνίριμ διευθυντής του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου, κυρίως επειδή στην περίπτωση των πάντα είναι δύσκολη η αναπαραγωγή τους.

Μάλιστα η Μενγκ Μενγκ είχε υποβληθεί και σε τεχνητή γονιμοποίηση προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες να μείνει έγκυος, παρά το γεγονός ότι τα δύο πάντα φάνηκε να ζευγαρώνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση