Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Το αλμυρό νερό μπορεί να παράσχει μια άλλη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας

Το αλμυρό νερό μπορεί να παράσχει μια άλλη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας

0
πηγή θάλασσα
Διαφήμιση

Το αλάτι είναι δύναμη. Και όταν το θαλασσινό και το γλυκό νερό συναντούνται παράκτια και ανακατεύονται τότε δίνουν μια νέα και τεράστια πηγή ανανεώσιμης ενέργειας.
Μπορεί να ακούγεται σαν αλχημεία

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ έχουν αναπτύξει μια νέα τεχνολογία με τη μορφή μιας μπαταρίας.
Αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση της μπλε ενέργειας και την παροχή μιας άλλης πηγής ανανεώσιμης ενέργειας.

Η νέα τεχνολογία βασίζεται σε μια παλαιότερη ιδέα για μια μπαταρία που χρησιμοποιεί βαθμίδες αλατιού. Και που οι ερευνητές εφάρμοσαν στις παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Προσιτή, βιώσιμη και ανθεκτική εναλλακτική λύση

Είναι η πρώτη μπαταρία μπλε ενέργειας που χρησιμοποιεί την ηλεκτροχημεία αντί της πίεσης ή των μεμβρανών για να λειτουργήσει.
Η μπαταρία θα μπορούσε να προσφέρει μια προσιτή, βιώσιμη και ανθεκτική εναλλακτική λύση με την αξιοποίηση της μπλε ενέργειας.

“Η μπλε ενέργεια είναι μια τεράστια και αναξιοποίητη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας, δήλωσε ο καθηγητής του Στάνφορντ Κρίστιαν Ντουμπράουσκι.
Η μπαταρία μας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την πρακτική σύλληψη αυτής της ενέργειας. Χωρίς μεμβράνες, κινούμενα μέρη ή εισροή ενέργειας.”

Αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 1.700 σπίτια για ένα χρόνο

Κάθε κυβικό μέτρο γλυκού νερού που αναμιγνύεται με θαλασσινό νερό παράγει περίπου 65 κιλοβατώρες ενέργειας – αρκετή για να τροφοδοτήσει το μέσο αμερικανικό σπίτι για περίπου 30 λεπτά.
Σε παγκόσμια κλίμακα, η θεωρητικά ανακτήσιμη ενέργεια από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας των παράκτιων λυμάτων είναι περίπου 18 gigawatts – αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 1.700 σπίτια για ένα χρόνο.

Η χρήση της μπαταρίας στην επεξεργασία λυμάτων θα μπορούσε να καταστήσει τις εγκαταστάσεις ανεξάρτητες από την ενέργεια και να μειώσει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και τις εκπομπές.

Διαφήμιση