Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Η σύνδεση ανάμεσα στη γιόγκα και τον καλύτερο ύπνο

Η σύνδεση ανάμεσα στη γιόγκα και τον καλύτερο ύπνο

0
γιόγκα
Διαφήμιση

Η γιόγκα δεν είναι μόνο ευεργετική για τη βελτίωση των επιπέδων στρες. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Ειδικά εάν υποφέρετε από αϋπνία.

Όταν οι άνθρωποι που έχουν αϋπνία κάνουν κάθε μέρα γιόγκα, κοιμούνται περισσότερο, πιο εύκολα και ξανακοιμούνται πιο γρήγορα εάν ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας.

Αυτό ισχύει επίσης και για άτομα που είναι άνω των 60 ετών.

Όταν κάνουν τακτικά γιόγκα έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου, κοιμούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αισθάνονται καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό το όφελος μπορεί να διαπιστωθεί σε όλες τις καταστάσεις όπου οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στον ύπνο.

Για παράδειγμα, οι έγκυες γυναίκες που ξεκινούν γιόγκα στο δεύτερο τρίμηνο κοιμούνται καλύτερα και ξυπνούν λιγότερο συχνά καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι ασθενείς με καρκίνο κοιμούνται καλύτερα εάν κάνουν γιόγκα (90% καρκινοπαθείς εμφανίζουν συμπτώματα αϋπνίας κατά τη διάρκεια της θεραπείας).

Αν θέλετε να κάνετε γιόγκα πριν τον ύπνο, είναι σημαντικό να κάνετε το σωστό είδος. Ορισμένοι τύποι γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

Εδώ είναι τρεις στάσεις που είναι ιδανικές για την προετοιμασία του σώματος σας για ύπνο.

Οι τρεις στάσεις γιόγκα για καλύτερο ύπνο

Πόδια επάνω στο τοίχο: Ξαπλώστε στο έδαφος στην πλάτη σας και βάλτε το πίσω μέρος των ποδιών σας σε έναν τοίχο (κρατήστε τα πόδια σας ίσια), έτσι ώστε το σώμα σας να είναι σε σχήμα L. Χαλαρώστε στη θέση, κρατήστε το για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και εστιάστε στην αναπνοή σας.

γιόγκα 1

Ξαπλωμένη πεταλούδα: Ξαπλώστε στο έδαφος στην πλάτη σας. Πιέστε τα κάτω άκρα των ποδιών σας και αφήστε τα γόνατά σας να πέσουν στα πλάγια. Μπορείτε να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας εάν αυτό είναι πολύ επίπονο.

γιόγκα 2

Corpse Pose: Ξαπλώστε στο έδαφος στην πλάτη σας με τα πόδια ευθεία, βάλτε τα χέρια ανά πλευρά και τις παλάμες προς τα πάνω. Αναπνεύστε αργά, εστιάζοντας στις αναπνοές και εισπνοές σας.

γιόγκα 3

Πηγή: sleepfoundation

Διαφήμιση