Αρχική Καταστροφές Συνάντηση των χωρών της Λατινικής Αμερικής για τον Αμαζόνιο

Συνάντηση των χωρών της Λατινικής Αμερικής για τον Αμαζόνιο

0
amazonios
Διαφήμιση

Στις 6 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συναντηθούν κάποιες χώρες της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να καθορίσουν μια κοινή πολιτική για την υπεράσπιση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου αποδέχθηκε μια προσφορά από τη Χιλή για τέσσερα αεροσκάφη προκειμένου να βοηθήσουν στις προσπάθειες για κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση με τον Χιλιανό ομόλογό του Σεμπάστιαν Πινιέρα στη Μπραζίλια, ο Μπολσονάρου είπε πως «μια συνάντηση με γειτονικές χώρες στην περιοχή, πλην της Βενεζουέλας, για να συζητήσουν μια κοινή πολιτική υπεράσπισης της Αμαζονίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου στην κολομβιανή πόλη Λετίσια».

Ο Πινιέρα προσέφερε την πλήρη υποστήριξή του στον Μπολσονάρου, λέγοντας πως η κυριαρχία των χωρών που μοιράζονται την Αμαζονία πρέπει να γίνει σεβαστή, ενώ από την πλευρά του ο Μπολσονάρου είπε πως η κυριαρχία της Βραζιλίας «δεν έχει τιμή, ούτε ακόμη και 20 τρισεκατομμύρια δολάρια».

Διαφήμιση