Αρχική Ειδήσεις Συνέντευξη Μητσοτάκη στη Figaro ενόψει τη συνάντησης με τον Μακρόν. Η κλιματική...

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη Figaro ενόψει τη συνάντησης με τον Μακρόν. Η κλιματική κρίση ψηλά στην ατζέντα

0
Διαφήμιση

Ισχυρότερη ανάπτυξη με χαμηλότερους φόρους και καλές δουλειές σε μια χώρα η οποία θα πορεύεται σε περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες το κεντρικό μήνυμα που μεταφέρει ο Πρωθυπουργός στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Στην ατζέντα θα κυριαρχήσουν θέματα επενδύσεων και εκτιμάται ότι ο κ. Μητσοτάκης και απευθύνει έκκληση προς του Γάλλους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και τις προοπτικές που ανοίγονται κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των δικτύων, των κατασκευών και του τουρισμού.

Κλιματική αλλαγή

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Εξέχουσα θέση όμως στις συζητήσεις των δύο ανδρών θα έχει και η κλιματική κρίση. Όπως αναφέρει το ecopress.gr πολλά στοιχεία της Ευρωπαϊκής του ατζέντας του κ. Μακρόν βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο τον κ. Μητσοτάκη, μεταξύ των οποίων είναι και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του που φιλοξενεί σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι Ελλάδα και Γαλλία, μπορούν να προχωρήσουν σε συνέργειες στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας, οι οποίες θα εκτείνονται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων ως την ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, την καινοτομία και την ηλεκτροκίνηση στις πόλεις.

Πράσινη ατζέντα

ΜΑΚΡΟΝ

Καθώς η Γαλλία όπως και η Ελλάδα, ως μεσογειακές χώρες, αντιμετωπίζουν αντίστοιχες προκλήσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται στηρίξει την «πράσινη» ατζέντα του Προέδρου Μακρόν.

“Πρέπει να δράσουμε επειγόντως για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η ευαισθησία μου στα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι μεγάλη. Η Ελλάδα είναι μια χώρα μοναδικού φυσικού πλούτου. Και αντιμετωπίζουμε, όπως κι εσείς, μεγάλες προκλήσεις. Σήμερα που μιλάμε, βρισκόμαστε ακόμη εντός της αντιπυρικής περιόδου και αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα προβλήματα που προκύπτουν από τις πυρκαγιές” λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη γαλλική εφημερίδα.

Πολιτική προστασία

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να προτείνει στον πρόεδρο Μακρόν “να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (RescEU) να αποκτήσει τις μόνιμες, σταθερές και αναγκαίες δομές που χρειάζεται, για να συνδράμει σε έκτακτες καταστάσεις. Βέβαια η προσπάθεια μας στον τομέα του περιβάλλοντος δεν μπορεί να εξαντλείται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων» επισημαίνει στη Figaro.

Διαφήμιση