Αρχική Επιστήμη Μήπως τελικά το τέρας του Λοχ Νες δεν είναι μύθος;

Μήπως τελικά το τέρας του Λοχ Νες δεν είναι μύθος;

0
loch
Διαφήμιση

Σύμφωνα με μια διεθνή ομάδα επιστημόνων, η θρυλική Νέσι, το γνωστό τέρας του Λοχ Νες της Σκωτίας, ενδέχεται να μην ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας αλλά της πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η ομάδα συνέλεξε 250 δείγματα νερού από διάφορα βάθη της λίμνης κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, συγκεντρώνοντας έτσι όλες τις μορφές περιβαλλοντικού DNA για περαιτέρω ανάλυση και δημιούργησε έναν κατάλογο με  όλες τις μορφές ζωής της λίμνης (φυτά, έντομα, ψάρια, θηλαστικά).

Lox Nes

Το DNA που εξήχθη από τα δείγματα νερού, οδήγησε σε 500 εκατομμύρια διαφορετικά αποτελέσματα, τα οποία ακολούθως έγιναν αντικείμενο ανάλυσης και συγκρίθηκαν με τις σχετικές υπάρχουσες βάσεις δεδομένων.

Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει η Καθημερινή και το BBC αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τον επόμενο μήνα, όμως ανέφεραν εκ των προτέρων ότι μπορούν να δώσουν μία βιολογική εξήγηση για την ύπαρξη του τέρατος.

GemmellΌπως δήλωσε ο καθηγητής γενετικής Νιλ Γκέμελ, ένας εκ των συμμετεχόντων στην έρευνα, «υπάρχουν πάνω από χίλιες αναφορές για “κάτι” στη λίμνη του Λοχ Νες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει το σενάριο περί της ύπαρξης ενός τέρατος στο νερό.

Για αυτές τις καταγεγραμένες εμφανίσεις υπάρχουν τέσσερις βασικές εξηγήσεις για το τι είναι αυτό που έχει θεαθεί», διευκρινίζει ο καθηγητής, τονίζοντας ότι παρότι οι περισσότερες από αυτές τις θεωρίες καταρρίπτονται κατηγορηματικά από την έρευνα, «μία παραμένει εύλογη».

Αυτή η θεωρία μαζί με τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας θα αποκαλυφθεί τον επόμενο μήνα σε προγραμματισμένη σχετική εκδήλωση.

Εν αναμονή…

Διαφήμιση