Αρχική Υγεία - Διατροφή Προσλήψεις κτηνιάτρων για προληπτικούς λόγους πανώλης των χοίρων

Προσλήψεις κτηνιάτρων για προληπτικούς λόγους πανώλης των χοίρων

0
πανώλης χοίρων
Διαφήμιση

Σε επαγρύπνηση οι αρχές της χώρας για τον εντοπισμό αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Έξη κτηνίατροι θα προσληφθούν στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τον έγκαιρο εντοπισμό και διερεύνηση οποιασδήποτε υποψίας της πανώλης των χοίρων.
Αφορμή για την άμεση κινητοποίηση ήταν τα τέσσερα κρούσματα πανώλης των χοίρων στην Σερβία.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το νόσημα δεν έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα και οι ανωτέρω ενέργειες είναι καθαρά προληπτικές.

πανώλης κτηνίατροιΤο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρά στην πρόσληψη, άμεσα, 46 κτηνιάτρων για ένα έτος, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης προχώρησε στη σύσταση Τοπικού Κέντρου Ελέγχου. Το Κέντρο θα στελεχωθεί από το σύνολο του προσωπικού του Τμήματος Κτηνιατρικής της Κοζάνης, με σκοπό τον έλεγχο, την καταπολέμηση και την εκρίζωση της ασθένειας, σε περίπτωση εμφάνισης της νόσου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Όμως είναι θανατηφόρα για τους χοίρους αποδεκατίζοντας το ζωικό κεφάλαιο και καταστρέφοντας την κτηνοτροφική παραγωγή.

Διαφήμιση