Αρχική Επιλεγμένα Προς εκκένωση άλλα δύο χωριά στην Εύβοια – Η φωτιά καίει πευκοδάσος...

Προς εκκένωση άλλα δύο χωριά στην Εύβοια – Η φωτιά καίει πευκοδάσος Natura

0
φονική φωτιά, πυρκαγιά
Διαφήμιση

Έτοιμοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων σε πευκοδάσος Natura, στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική εισηγήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών στις πλατείες. Και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται απειλητικά προς τα χωριά.

Φάνης Σπανός: “Είμαστε σε ετοιμότητα και δεν είμαστε αισιόδοξοι”

“Οι κάτοικοι των γύρω χωριών έχουν ειδοποιηθεί και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να εκκενώσουν τα χωριά όταν δοθεί εντολή. Μετά την πρόταση της Πυροσβεστικής όλα είναι έτοιμα στην περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθούν χωριά. Η εκκένωση τους είναι θέμα λίγων λεπτών. Είμαστε διαρκώς παρόντες από την πρώτη στιγμή και σε πλήρη ετοιμότητα”, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Ευβοίας και νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός που συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή του Μακρυμάλλη.

Όπως επισημαίνει ο Φάνης Σπανός “η κατάσταση που διαμορφώνεται την τελευταία ώρα δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.
Σηκώθηκαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος ανεξέλεγκτα παρά την μεγάλη υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας. Πρόκειται για δύσβατη περιοχή στην οποία δεν μπορούν να έχουν καλή πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις”.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Από το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here