Αρχική Καταστροφές Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια- Εκκενώνεται το χωριό Μακρυμάλλη- Πυρκαγιές σε τέσσερις περιοχές

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια- Εκκενώνεται το χωριό Μακρυμάλλη- Πυρκαγιές σε τέσσερις περιοχές

0
Πυρκαγιά
Φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση

Μάχη σε τέσσερα μέτωπα δίνουν από τα ξημερώματα οι πυροσβέστες σε όλη την Ελλάδα. Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα φωτιές:

  • Στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια
  • Στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θήβας στη Βοιωτία
  • Στο Πωγώνι Ιωαννίνων
  • Στη θέση Πλατύ στο Κομπότι της Άρτας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι φωτιές σε Σαμοθράκη και Αχαΐα.

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια-Εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση, στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, στην Εύβοια.
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 03:10 και ήδη έχουν κινητοποιηθεί μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Μέχρι στιγμής καίγεται πυκνό δάσος και ο καπνός είναι τόσο έντονος που έχει φτάσει μέχρι και την Αττική.

Η Πυροσβεστική ζήτησε πριν λίγο για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη στην Εύβοια, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ “η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις”.

“Η φωτιά ξεκίνησε μέσα στη νύχτα σε σημείο εύκολα προσβάσιμο σε ασφάλτινο δρόμο κοντά. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του”, είπε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς στον ΘΕΜΑ 104,6 fm.

Ο δήμαρχος μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για “πολύ σοβαρή φωτιά με “μεγάλη τροφή” καθώς καίγεται πευκοδάσος”.

Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες. 12 πυροσβέστες από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος, δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Στα άλλα μέτωπα της χώρας

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θήβα. Οι θυελλώδεις άνεμοι που κάνουν πολύ δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής.
Στην περιοχή έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στο Πωγώνι Ιωαννίνων ξέσπασε φωτιά λίγο μετά τις 9 το βράδυ, που καίει χαμηλή βλάστηση, στη θέση Κακόλακος.
Η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες, είναι σε δύσβατο σημείο, και για την αντιμετώπισή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

Από χθες το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά που καίει δασική έκταση και ελιές στη θέση Πλατύ στο Κομπότι της Άρτας.

Για προληπτικούς λόγους χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς την περιοχή το απόγευμα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 32 πυροσβέστες.
Μέχρι τη δύση του ηλίου τη Δευτέρα, στην κατάσβεση συμμετείχε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και δύο τύπου πεζετέλ, αλλά και δύο ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συμμετέχει και ο Δήμος Αρταίων με μία υδροφόρα, ένα μηχάνημα έργου και εθελοντές.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά στην Σαμοθράκη ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην Καμαριώτισσα, λίγο πριν τις 9 το βράδυ.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα όμως, το μέτωπο της φωτιάς έφτασε στη θάλασσα και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρέμειναν στην περιοχή, καθώς υπάρχουν μικροεστίες.

 

Διαφήμιση