Αρχική Περιβάλλον Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη στο Ιόνιο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη στο Ιόνιο

0
pyrosvestiki
Διαφήμιση

Δύσκολη προβλέπεται να είναι η αυριανή μέρα, (Πέμπτη 15 Αυγούστου), καθώς η σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4 (πολύ υψηλός) για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα η ΕΜΥ, έχει εκδώσει έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού με φόβο για πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές.

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ., όπως επίσης και η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων:

  • η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Οδηγίες του ΠΣ προς τους πολίτες

Το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων
Επόμενο άρθροΜια ακόμη δύσκολη νύχτα για την Εύβοια…