Αρχική Υγεία - Διατροφή Πιάτα εστιατορίου βασισμένα σε έντομα, για μείωση του άνθρακα

Πιάτα εστιατορίου βασισμένα σε έντομα, για μείωση του άνθρακα

0
έντομα 1
Διαφήμιση

Ξεχάστε το τόφου, από το γάλα σόγιας. Στη Νότια Αφρική έχει ανοίξει ένα pop-up εστιατόριο με γεύματα κατασκευασμένα από εναλλακτικά και βασισμένα σε έντομα υλικά. Ναι, πιάτα γκουρμέ με έντομα.
Και όπως υποστηρίζουν με αυτό τον τρόπο “θα μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα”.

Το εστιατόριο “The Insect Experience”, που άνοιξε πριν από ένα μήνα στο Κέιπ Τάουν, προσφέρει γκουρμέ λιχουδιές με έντομα.
Πιάτα όπως κροκέτες προνύμφες μαύρης μύγας, πατάτες τηγανητές από αλεύρι με σκουλήκι μοπάνι και μπισκότα από σκουλίκι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το εστιατόριο ελπίζει να εντάξει τα έντομα ως πηγή τροφής στην πόλη του Κέηπ Τάουν με κομψό, καινοτόμο και βιωματικό τρόπο.

έντομα 2

Εντομα: “Βιώσιμη πρωτεϊνική εναλλακτική λύση για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα”

“Είναι μια βιώσιμη πρωτεϊνική εναλλακτική λύση για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα στον κόσμο, λέει ο σεφ Mario Barnard.
Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι δεν είναι τόσο κακό. Τα πιάτα μας από έντομα είναι πλήρη από φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, μαγνήσιο. Είναι μια σούπερ τροφή.”

Τα περισσότερα από τα έντομα που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από τη Νότια Αφρική, με μερικά είδη που προέρχονται από το γειτονικό Ζιμπάμπουε.

έντομα 3

Παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα περιπετειώδη νέα πιάτα είναι δυνατά χάρη στην επιστήμονα τροφίμων Leah Bessa. Που ανέπτυξε το εναλλακτικό γάλα EntoMilk, το οποίο χρησιμοποιείται για να φτιάξει ένα παγωτό που ονομάζεται Gourmet Grubb.

Το εστιατόριο δεν είναι μοναδικό του είδους στον κόσμο. Το Μεξικό είναι διάσημο για τις ακρίδες χαπουλίνες.
Στην Ελβετία, υπάρχει εστιατόριο με έντομα στη Βέρνη. Προσφέρει μάλιστα και μαθήματα μαγειρικής με τα έντομα ως πρωταρχικό συστατικό.

έντομα 4

Υπάρχουν περισσότερα από 1.900 γνωστά βρώσιμα έντομα που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.
Περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν παγκοσμίως έντομα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.
Καταναλώνονται κυρίως σε μέρη της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και έχουν πάντα συμπεριληφθεί στην ανθρώπινη δίαιτα.
Κι από ότι φαίνεται η κατανάλωση εντόμων από τον άνθρωπο, αυξάνεται καθώς αυξάνεται και η παγκόσμια ζήτηση για πόρους τροφίμων.

Πηγή: ewn

Διαφήμιση