Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Οι πιο μελωδικοί προορισμοί του πλανήτη, ανάμεσα τους κι ένας Ελληνικός

Οι πιο μελωδικοί προορισμοί του πλανήτη, ανάμεσα τους κι ένας Ελληνικός

0
επίδαυρος
Διαφήμιση

Σε ένα κόσμο που κυριαρχείται από το θέαμα, ποια είναι τα ακουστικά ισοδύναμα του Πύργου του Άιφελ, του Στόουνχεντζ ή του Grand Canyon;

Η απάντηση από το National Geographic. Σε ένα ακουστικό ταξίδι στους πιο μελωδικούς χώρους του πλανήτη.

Από την Αρχαία Επίδαυρο και μέχρι το θαλάσσιο όργανο της Κροατίας, το κύμα.

Το National Geographic, μας ταξιδεύει σε ξεχωριστούς ακουστικούς προορισμούς.

ήχος Τανζανία

Απελευθερώστε τον ροκ ήχο στο πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας

Ένα ξυλόφωνο φτιαγμένο από πέτρα μπορεί να φανεί ένα ασυνήθιστο μουσικό όργανο. Ορισμένες πέτρες μπορούν να κάνουν όμορφες νότες αν η μικροσκοπική δομή του βράχου είναι σωστή.

“Απελευθερώστε” τον μεταλλικό ήχο τους στο πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας.

Αυτή η “ροκ μουσική” που παράγουν οι ογκόλιθοι είναι μερικές από τις πρώτες ενδείξεις ήχων των προγόνων μας.

ήχος επίδαυροςΑκούστε μια καρφίτσα να πέφτει στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Το επιβλητικό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου -από τον 4ο αιώνα π.Χ. -είναι ένα ελληνικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα.
Και μια από τις πρώτες δομές που σχεδιάστηκε με γνώμονα τον ήχο.

Η ορχήστρα, ο επίπεδος κυκλικός του χώρος δίνουν στο κοινό την δυνατότητα να ακούσουν καλύτερα τους ερμηνευτές. Οι ξεναγοί αποδεικνύουν την τέλεια ακουστική του θεάτρου.

Έκπληκτοι, οι επισκέπτες ακούν την καρφίτσα που πέφτει στη σκηνή ακόμα και από το πίσω μέρος του απέραντου αμφιθεάτρου των πέτρινων καθισμάτων.

ήχος μαυσωλείο

Ακούστε την ηχώ του ψιθυρίσματος σας στο μαυσωλείο του Gol Gumbaz

Με τους λεπτούς οκταγωνικούς του πυργίσκους σε κάθε μία από τις τέσσερις γωνίες του και έναν κυκλικό θόλο πάνω, το μεγάλο μαυσωλείο του Gol Gumbaz του 17ου αιώνα αποτελεί μαρτυρία για τη δύναμη του σουλτάνου Adil Shah, κυβερνήτη του Bijapur, ο οποίος είναι θαμμένος εδώ στην Vijayapura της Ινδίας .

Αλλά οι άνθρωποι ταξιδεύουν εκεί για την ευκαιρία να φωνάξουν στη φημισμένη “γκαλερί ψιθυριστών“.

Κάντε έναν ήχο κοντά στα εσωτερικά τοιχώματα του θόλου και θα αγκαλιάσει την κοίλη επιφάνεια, επαναλαμβάνοντας τη φωνή σας ξανά και ξανά καθώς ο ήχος περιστρέφεται γύρω από την οροφή.

ήχος μουσείο

Τραγουδήστε στις τοιχογραφίες στο μαυσωλείο της Νορβηγίας

Ο καλλιτέχνης Emanuel Vigeland (1875-1948) έχτισε αρχικά το Tomba Emmanuelle το 1926 ως μουσείο για τα έργα του στο Όσλο της Νορβηγίας .

Αργότερα αποφάσισε ότι το κτίριο θα πρέπει να χρησιμεύσει και ως τάφος του. Και μετασχημάτισε την ανερχόμενη κεντρική αίθουσα με κυλινδρικό κύρτωμα σε ένα φωτεινό χώρο που καλύφθηκε με τοιχογραφίες που απεικόνιζαν κάθε πτυχή της ζωής. Από τη σύλληψη μέχρι το θάνατο, συμπεριλαμβανομένων και μερικών εξαιρετικά ρητών.

Ο χώρος ανταποκρίνεται εκπληκτικά στον ήχο. Ακούστε το τραγούδι σας να αντηχεί γύρω από το δωμάτιο, ανεβαίνοντας απαλά από την τοξωτή στέγη.

ήχος Βοστώνη

Ανακαλύψτε την ακουστική της Συμφωνικής αίθουσας της Βοστώνης

Το σπίτι στην Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης, το Symphony Hall είναι ένα mecca για κάποιον που γοητεύεται από την φωνητική αρχιτεκτονική.

Ολοκληρώθηκε το 1900, ήταν το πρώτο αμφιθέατρο όπου η επιστήμη βοήθησε να γίνει ένας μεγάλος χώρος. Η ακουστική της αίθουσας ενισχύει τη μουσική της ορχήστρας. Και όπως είχε πει ο αείμνηστος διάσημος Διευθυντής ορχήστρας Sir Άντριαν Μπούλτ “η ιδανική αίθουσα συναυλιών είναι εκείνη στην οποία κάνετε έναν όχι πολύ ευχάριστο ήχο, να λαμβάνεται από το κοινό σαν κάτι όμορφο”.

ήχος Κροατία

Απολαύστε τους ήχους του θαλάσσιου οργάνου της Κροατίας

Στον παραλιακό δρόμο του Ζαντάρ υπάρχουν 35 σωλήνες οργάνων. Είναι ο ήχος που ακούγεται από τα κύματα που περνούν στην ακτή. Καθώς περπατάτε κατά μήκος της παραλίας της Κροατίας, η μελωδία και οι αρμονίες αλλάζουν.

Η κίνηση των κυμάτων ωθεί τον αέρα μέσα και έξω από τους σωλήνες των οργάνων και δημιουργεί τυχαίους ήχους. Αλλά συνολικά αυτό που ακούγεται είναι εκπληκτικό. Οι σωλήνες έχουν συντονιστεί με τις αρμονίες που χρησιμοποιούνται στην τοπική λαϊκή μουσική.

Πηγή: nationalgeographic

Διαφήμιση