Αρχική Πολιτισμός Ο Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον στον ουρανό της Μασαλίας

Ο Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον στον ουρανό της Μασαλίας

0
Batman

Η τέχνη, ως γνωστόν, δεν έχει όρια στη φαντασία και αυτό αποδεικνύει ο καλλιτέχνης Άλεξ Ίσραελ (Alex Israel), ο οποίος τοποθέτησε το σύμβολο του Μπάτμαν στη στέγη του συγκροτήματος διαμερισμάτων Cité Radieuse στη Μασαλία.

Alex ISRAEL
Alex ISRAEL

Η εγκατάσταση έγινε στο πλαίσιο της εστιασμένης στον Μπάτμαν έκθεσης του Ίσραελ στο MAMO, και βασίζεται στην ταινία του 1989, «Μπάτμαν» του Τιμ Μπάρτον και στα βραβευμένα με Όσκαρ σκηνικά του Άντον Φαρστ.

Ο Ίσραελ εγκατέστησε έναν ανακατασκευασμένο προβολέα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, τον οποίο, στην ταινία, χρησιμοποιούσε η Αστυνομία της Gotham City για να καλεί τον Μπάτμαν.

Ο καλλιτέχνης επέλεξε να εστιάσει στον υπερ-ήρωα καθώς τόσο η Μασαλία όσο και το συγκρότημα διαμερισμάτων του Λε Κορμπιζιέ του θύμιζαν τη Gotham City.

«Εμπνεύστηκα από τον μύθο της Μασαλίας και από το ότι, ιστορικά, είναι λίγο σκληρή, άγρια κι επικίνδυνη. Και από τη Cité Radieuse του Λε Κορμπιζιέ, η οποία είναι κατασκευασμένη από τσιμέντο, και έχει μια υπερ-αστική ευαισθησία» είπε.

Batman 1

«Ελπίζω ότι ο κόσμος, βλέποντας το σύμβολο, θα συνειδητοποιήσει ότι τα όνειρα της παιδικής ηλικίας και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και γίνονται πραγματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τον προβολέα, ο Ίσραελ εγκατάστησε και ένα γλυπτό του Batmobile, του αυτοκινήτου που ο υπερ-ήρωας οδηγούσε στην ταινία.

Batman 2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here