Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει το κολύμπι με τα ρινοδέλφινα

Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει το κολύμπι με τα ρινοδέλφινα

0
delfinia
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση της Νέα Ζηλανδίας απαγόρευσε στους τουρίστες να κολυμπούν με τα ρινοδέλφινα, σε μία προσπάθεια να προστατέψει τα θηλαστικά, ενώ παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας καταφυγίου.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αρχές της χώρας, «η αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τα δελφίνια έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο τρέφονται και ξεκουράζονται τα συγκεκριμένα θηλαστικά».

Η απαγόρευση ισχύει και για τις οργανωμένες εκδρομές που προσφέρονται στον Κόλπο των Νησιών (Bay Of Islands), περιοχή που επιλέγουν τα ρινοδέλφινα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, στον Κόλπο των Νησιών ο πληθυσμός τους μειώθηκε κατά 66% από το 1990.

delfinia 2

Μια ομάδα 19 ρινοδέλφινων εξακολουθεί να επισκέπτεται την περιοχή και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες το ποσοστό θνησιμότητας ανάμεσα στα νεογέννητα του είδους αγγίζει το 75%. Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο διεθνώς, σε σχέση και με το ποσοστό θνησιμότητας των νεογέννητων σε αιχμαλωσία.

Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας καταφύγιου για θαλάσσια θηλαστικά στην περιοχή του Κόλπου των Νησιών, με τη συνδρομή ερευνητών και φυλών Μαορί που ζουν εκεί, προκειμένου να μπορέσει να διασώσει και αυξήσει τους πληθυσμούς των δελφινιών.

Διαφήμιση