Αρχική Διάστημα Μαύρη Υπερσελήνη 2019: Τι είναι το μαύρο φεγγάρι;

Μαύρη Υπερσελήνη 2019: Τι είναι το μαύρο φεγγάρι;

0
Μαύρη Υπερσελήνη 2019: Τι είναι το μαύρο φεγγάρι;
Διαφήμιση

Απόψε αναμένουμε το επόμενο σεληνιακό φαινόμενο του έτους, το οποίο θα ακούσετε είτε ως «Μαύρη Υπερσελήνη» είτε ως «Μαύρη Σούπερ Σελήνη», και υπάρχει όταν έχουμε ταυτόχρονα μαύρη σελήνη και υπερσελήνη. Το φαινόμενο συνέβη στις 31 Ιουλίου στη Βόρεια Αμερική και σήμερα αναμένεται να λάβει χώρα και στην Ευρώπη.

Τι είναι η μαύρη σελήνη;

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ορισμένος για τη μαύρη σελήνη. Συνήθως, μαύρη σελήνη λέγεται η δεύτερη εμφάνιση νέου φεγγαριού μέσα σε έναν μήνα. Κάποιοι χαρακτηρίζουν έτσι την τρίτη νέα σελήνη σε μια εποχή τεσσάρων νέων φεγγαριών. Κάθε εποχή συνήθως έχει τρία νέα φεγγάρια αλλά ένα τέταρτο συμβαίνει περίπου κάθε 33 μήνες.

Η μαύρη σελήνη αναφέρεται επίσης σε μήνα που δεν έχει νέα φεγγάρια. Αυτό συμβαίνει κάθε 19 χρόνια και μπορεί να γίνει μόνο τον Φεβρουάριο, επειδή έχει λιγότερες μέρες από έναν σεληνιακό μήνα.

Τι είναι η νέα σελήνη;

Η νέα σελήνη είναι η πρώτη σεληνιακή φάση, όταν ο ήλιος και το φεγγάρι είναι ευθυγραμμισμένα και ο ήλιος και η Γη βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του φεγγαριού. Ο Αύγουστος είχε την 1η Αυγούστου νέα σελήνη και θα έχει και σήμερα.

Τι είναι η σούπερ σελήνη

Ο ορισμός “υπερσελήνη” αναφέρεται στο φεγγάρι όταν αυτό εμφανίζεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο τον ουρανό. Αυτό το γεγονός συμβαίνει όταν η σελήνη βρίσκεται στο πλησιέστερο σημείο προς τη Γη κατά την ελλειπτική τροχιά του.

Τι θα δούμε απόψε

Δυστυχώς, τα νέα φεγγάρια δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Η ευθυγράμμιση του ήλιου, του φεγγαριού και της Γης αφήνει την περιοχή του φεγγαριού που βλέπει στη Γη στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται το φωτεινό λευκό φως της σελήνης.

Τα νέα φεγγάρια, επίσης, ανυψώνονται και κινούνται ταυτόχρονα με τον ήλιο, φέρνοντάς τα πολύ κοντά στην αντανάκλασή του. Μετά όμως από το φαινόμενο αυτό, το φεγγάρι γίνεται ξανά ορατό την επόμενη μέρα.

Πηγή

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Νέα Ζηλανδία απαγορεύει το κολύμπι με τα ρινοδέλφινα
Επόμενο άρθροΩς η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο ανακηρύχθηκε το Τόκιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ