Αρχική Επιλεγμένα Νέα παράταση σε Κτηματολόγιο – Ποιες περιοχές αφορά

Νέα παράταση σε Κτηματολόγιο – Ποιες περιοχές αφορά

0
Κτηματόλογιο
Διαφήμιση

Έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 παρατείνεται η υποβολή των δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη σε περιοχές της Κορινθίας, σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Ρόδο.

Σε αυτές τις περιοχές έχει ήδη δοθεί ενάμισης μήνας παράταση από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου (πέρα από το εξάμηνο που δόθηκε από το Κτηματολόγιο), η οποία έληξε χθες.

Όλες οι περιοχές που δίνεται παράταση

 • Στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καλύμνου, Καρπάθου, Κω και Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 • Στους προκαποδιστριακούς Δήμους Αγίων Θεοδώρων και Λουτρακίου – Περαχώρας και στις Κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκερίζης και Ισθμίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κτηματολόγιο

Όλες οι προθεσμίες δηλώσεων στο Κτηματολόγιο που λήγουν το επόμενο διάστημα

 • Στις 22 Αυγούστου λήγει το τρίμηνο για Δυτική Αττική και νησιά Αργοσαρωνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα δοθεί παράταση ενάμιση μήνα, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
 • Στις 26 Αυγούστου στη Μεσσηνία και στις 28 Αυγούστου σε Βοιωτία και Φωκίδα λήγει το εξάμηνο για την υποβολή δηλώσεων.
 • Στις 12 Σεπτεμβρίου λήγει το προβλεπόμενο εξάμηνο που δίνεται από το Κτηματολόγιο (3+3 μήνες) για Μαγνησία και Σποράδες.
  Σε αυτές τις περιοχές το αρχικό τρίμηνο έληξε στις 12 Ιουνίου. Στη συνέχεια δόθηκε ενάμισης μήνας παράταση έως τις 29 Ιουλίου. Και όπως ανακοινώθηκε από το Κτηματολόγιο η παράταση παρατείνεται έως τις 12 Σεπτεμβρίου.
 • Στις 18 Σεπτεμβρίου λήγει το τρίμηνο για Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται νέα τρίμηνη παράταση από το Κτηματολόγιο, με το εξάμηνο να λήγει στις 18 Δεκεμβρίου 2019.
 • Έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχει δοθεί παράταση με υπουργική απόφαση για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε 14 περιφερειακές ενότητες σε όλη την Ελλάδα:
  Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Φλώρινα, Καστοριά, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Εύβοια, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Λακωνία και το μισό Ηράκλειο της Κρήτης.

Επίσης έως τις 26 Αυγούστου 2019 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων κατά των προσωρινώνn κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων της ανάρτησης για τις Σέρρες.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here