Αρχική Ενέργεια ΗΠΑ: Επεκτείνονται τα δίκτυα φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

ΗΠΑ: Επεκτείνονται τα δίκτυα φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

0
Διαφήμιση

Οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς κάθε χώρας και τις εταιρείες ενέργειας, επεκτείνουν το δίκτυο φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Πρόσφατα, η Nissan και η EVgo ανακοίνωσαν ότι θα τοποθετήσουν στις ΗΠΑ 200 νέους ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος (DCFC). Κάθε ένας από τους ταχυφορτιστές θα είναι σε θέση να προσφέρει 100kW.

Η επένδυση βασίζεται σε ένα εξαετές πλάνο συνεργασίας μεταξύ των δύο κορυφαίων εταιρειών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ. Από το 2010, η Nissan έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 2.000 ταχυφορτιστές σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, οι δύο εταιρείες θα πραγματοποιήσουν από κοινού ένα πρόγραμμα μάρκετινγκ για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των οδηγών, αναφορικά με τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Ηλεκτροκίνηση και Ελλάδα

Τον περασμένο Μάρτιο ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), είχε ανακοινώσει πως προωθείται η κατασκευή 100 – 150 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιά και 1000 – 1500 στην ηπειρωτική χώρα.

Σήμερα λειτουργούν περί τους 65 σταθμούς φόρτισης ανά την Ελλάδα και η περαιτέρω επέκταση του δικτύου ανεφοδιασμού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές που αποτελεί και Ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας.

Πέρυσι πουλήθηκαν 163 ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα, υπερτριπλάσια σε σχέση με το 2016 (+246 %).

Με πληροφορίες από: techcrunch

Διαφήμιση