Αρχική Περιβάλλον Άγνωστες οι επιπτώσεις των αντηλιακών στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Άγνωστες οι επιπτώσεις των αντηλιακών στα θαλάσσια οικοσυστήματα

0
antiliako
Διαφήμιση

Μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα, αναδεικνύει μια ακόμα παράμετρο σε σχέση με τα αντηλιακά, και τις άγνωστες, για την ώρα, επιπτώσεις που έχουν στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κανταβρίας, διαπίστωσαν ότι από τα αντηλιακά απελευθερώνονται μέσα στη θάλασσα διάφορα μέταλλα όπως αλουμίνιο και τιτάνιο, φώσφορος και πυρίτια, καθώς και θρεπτικά συστατικά.

Η σχετική δημοσίευση, κατά την οποία οι επιστήμονες με επικεφαλής την δρα Αρασέλι Ροντρίγκεζ-Ρομέρο του Τμήματος Χημείας έγινε στο περιοδικό περιβαλλοντικής επιστήμης και τεχνολογίας «Environmental Science & Technology» της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.

Οι επιστήμονες εκτίμησαν ότι σε μια τυπική καλοκαιρινή μέρα στην παραλία οι λουόμενοι μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση του αλουμινίου στο θαλασσινό νερό κατά 4% και του τιτανίου κατά σχεδόν 20%.

Με δεδομένο ότι πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βουτάνε στα νερά αλειμμένοι με αντηλιακά, οι ερευνητές τόνισαν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, ώστε να διερευνηθεί πώς αυτό επηρεάζει τα οικοσυστήματα της θάλασσας, όπου οι ποσότητες μετάλλων είναι πολύ χαμηλές υπό κανονικές συνθήκες.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Επεκτείνονται τα δίκτυα φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Επόμενο άρθροΝέες καταγγελίες για κακοποίηση των ιπποειδών στα ελληνικά νησιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ