Αρχική Ειδήσεις Φοιτητές από το Πεκίνο στη Λέσβο για εκπαιδευτικές ασκήσεις

Φοιτητές από το Πεκίνο στη Λέσβο για εκπαιδευτικές ασκήσεις

0
lesvos 1
Διαφήμιση

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στη Λέσβο ειδικό πρόγραμμα άσκησης υπαίθρου προπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Οι φοιτητές πραγματοποιούν την ετήσια άσκηση υπαίθρου έως τα τέλη Αυγούστου και συνοδεύονται από τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωλογίας, καθηγητή Genhou Wang και τον καθηγητή Zhang Jianping.

Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συντονιστής της εκπαιδευτικής άσκησης είναι ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Τα δυο Πανεπιστήμια έχουν δημιουργήσει στη Λέσβο εκπαιδευτική βάση για την πραγματοποίηση ασκήσεων υπαίθρου των φοιτητών τους. Καθιερώνοντας με αυτό τον τρόπο το Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβο ως πρότυπα προορισμού εκπαίδευσης για φοιτητές πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

lesvos 2

Η φετινή άσκηση

Βασικός σκοπός της φετινής εκπαιδευτικής άσκησης των φοιτητών είναι: η γνωριμία με τη γεωλογική δομή και εξέλιξη της Λέσβου, τα γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος, τους τρόπους καταγραφής, προστασίας και ανάδειξής τους, καθώς και των μεθόδων συντήρησης και διαχείρισής τους.

Οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις υπαίθρου στο Γεωπάρκο Λέσβου, το οποίο αποτελεί ένα εργαστήριο της φύσης για τη μελέτη των ενεργών γεωλογικών φαινομένων.

Ειδικές ασκήσεις έχουν οργανωθεί για τη μελέτη

  • των ηφαιστειακών σχηματισμών της Λέσβου,
  • του ρήγματος της Αγίας Παρασκευής που προκάλεσε τον σεισμό του 1867,
  • το ηφαιστειακό κέντρο Λεπέτυμνου και τις ηφαιστειακές δομές Πέτρας, Μήθυμνας και Πολιχνίτου,
  • τα ρήγματα της ανατολικής και κεντρικής Λέσβου,
  • τα γεωθερικά πεδία της Στύψης,
  • τις θερμές πηγές Πολιχνίτου.

Παράλληλα, το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει γνωριμία με την παράδοση και τον πολιτισμό της Λέσβου, επίσκεψη στα Μουσεία της Λέσβου καθώς και τα Κάστρα Μυτιλήνης και Μήθυμνας.

Διαφήμιση