Αρχική Ενέργεια «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» – Όλες οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής αιτήσεων ανά...

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» – Όλες οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής αιτήσεων ανά Περιφέρεια

0
Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ - εξοικονόμηση ενέργειας
Διαφήμιση

Υπεγράφη η νέα τροποποίηση για τις ημερομηνίες έναρξης υποβολής αιτήσεων για το β’ κύκλο του “Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2019”.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες ανά ομάδα περιφερειών και θα καλύψει το σύνολο της επικράτειας.

Την απόφαση υπέγραψαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Αφορούσε την νέα τροποποίηση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο: Προκήρυξη Β’ κύκλου του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον II”, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), οι ημερομηνίες για την έναρξη υποβολής δηλώσεων διαμορφώνονται ως εξής:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας: Από 16 Σεπτεμβρίου 2019.
  • Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης: Από 19 Σεπτεμβρίου 2019.
  • Αττικής, Νοτίου Αιγαίου: Από 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε ανακοινώσει προ ημερών την αναβολή της έναρξης υποβολής αιτήσεων, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει εντός του καλοκαιριού. Βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, με το πρόγραμμα αναμένεται να επιχορηγηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση σε 20.000 έως 25.000 κατοικίες.

Το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων θα κυμανθεί στα 241 εκατ. ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις -συνυπολογίζοντας τη συνεισφορά των ιδιοκτητών- θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.

 

Διαφήμιση