Αρχική Καταστροφές Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι: θα γίνει πρότυπος οικισμός

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι: θα γίνει πρότυπος οικισμός

0
Διαφήμιση
Στο Μάτι βρέθηκε για μια ακόμη φορά σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, με σκοπό να επιθεωρήσει τις εργασίες καθαρισμού οικοπέδου επί της λεωφόρου Μαραθώνος, όπου είχαν τοποθετηθεί κορμοί καμένων δέντρων μετά την φονική πυρκαγιά του περσινού Ιουλίου.

Καθαρισμός χωρίς έξοδα

MATI4

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι καθαρίστηκε μια «βόμβα» χωρίς το Δημόσιο να ξοδέψει ούτε 1 ευρώ. Εξήγησε ότι ενώ πριν είχε γίνει μια σύμβαση 700.000 ευρώ που δεν συμπεριλάμβανε τη μεταφορά, η νέα κυβέρνηση ήρθε σε συνεννόηση με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης ανέλαβαν τη μεταφορά.

Πρόσθεσε ότι αυτό έγινε σε λιγότερο από ένα μήνα και ότι “έπρεπε απλά κάποιος να ασχοληθεί». Τόνισε επίσης ότι κάθε νέος κορμός που θα φτάνει στο οικόπεδο, θα φεύγει με τον ίδιο τρόπο.

Πρότυπος οικισμός

Συζητώντας με κατοίκους της περιοχής, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι εκπονείται σχέδιο ανάπτυξης στο Μάτι ώστε να μετατραπεί σε πρότυπο οικισμό. Μίλησε μάλιστα για την προσωπική του δέσμευση να γίνει το Μάτι “πολύ καλύτερο και να ξαναζήσει με ένα τρόπο πιο βιώσιμο».

«Έχουμε ήδη ζητήσει από το ΤΕΕ να εκπονήσει το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του Ματιού και γνωρίζω ότι υπάρχει προσφορά από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού ώστε να ξανασχεδιάσουμε το Μάτι και να γίνει πρότυπος οικισμός» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι απαραίτητο να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα.

Νέα δασική πολιτική

MATI3

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε μια νέα δασική πολιτική για καλύτερη προετοιμασία πριν την αντιπυρηνική περίοδο: «Όταν τελειώσει η αντιπυρηνική περίοδος, θα προχωρήσω σε επανασχεδιασμό και θα θέσουμε μια νέα δασική πολιτική που θα επιτρέπει να κάνουμε δράσεις πρόληψης το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη για να είμαστε πιο έτοιμοι».

 

Διαφήμιση