Αρχική Μεταφορές Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και χώροι πράσινου στη Λάρισα

Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και χώροι πράσινου στη Λάρισα

0
Larisa
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προχωρά στη δημοπράτηση του έργου κατασκευής νέων δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στη Λάρισα.

Το έργο προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται στην ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικότερα:

  • Οι οδοί Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη και Κοραή ανακατασκευάζονται πλήρως ώστε να ενταχθεί σε αυτές ποδηλατόδρομος και νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι). Στη νέα μορφή τους οι δρόμοι θα διαθέτουν μία λωρίδα κίνησης οχημάτων, μια λωρίδα στάθμευσης οχημάτων και έναν ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα των οδών Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου. Ακόμη προβλέπεται η κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης.
  • Το δεύτερο τμήμα του έργου αφορά στην πλήρη ανακατασκευή των οδών Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ και την προέκταση της Ρούσβελτ έως την Παναγούλη, ώστε να λειτουργήσουν ως δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας. Θα περιλαμβάνουν μία λωρίδα κίνησης οχημάτων, μια λωρίδα στάθμευσης οχημάτων και ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα των οδών Ηλιοδώρου και της προέκτασης της Ρούσβελτ έως την Παναγούλη, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου, καθώς και νέα πεζοδρόμια. Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πεζών και των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ποιότητα της ατμόσφαιρας και αναβαθμίζεται αισθητικά το κέντρο με νέους χώρους πρασίνου.

Διαφήμιση