Αρχική Τεχνολογία CivilAttica: Εφαρμογή για τις καιρικές συνθήκες και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

CivilAttica: Εφαρμογή για τις καιρικές συνθήκες και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

0
CivilAttica
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με την οποία θα ενημερώνονται οι πολίτες έγκαιρα για τις καιρικές συνθήκες από την ΕΜΥ, αλλά και την  κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η εφαρμογή, είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store στον σύνδεσμο https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dpap.pattweatherapp με την επωνυμία «CivilAttica», και μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν από όποιον πολίτη επιθυμεί.

Οι ενημερώσεις για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που αναρτάται αφορούν όλη την επικράτεια της χώρας.

Η εφαρμογή, εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναπαράγει αυτούσια το κείμενο των καθημερινών τακτικών προγνώσεων (δύο ημερών της ΕΜΥ) και των έκτακτων όταν υπάρχουν και αφετέρου τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Επιπλέον, η εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής παρέχει στον χρήστη ενημερωτικό υλικό και ανακοινώσεις με οδηγίες αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, καθώς και τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Διαφήμιση