Αρχική Τεχνολογία Χρ. Δήμας: Προτεραιότητά μας η δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας

Χρ. Δήμας: Προτεραιότητά μας η δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας

0
Xristos Dimas
Διαφήμιση

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας, τόνισε πως είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ο κ.Δήμας σε συνέντευξή του στο CNN Greece, επεσήμανε πως έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

«Είναι στις προτεραιότητές μας, ένα τεχνολογικό πάρκο, μια τεχνολογική πολιτεία και εντός της χώρας. Είναι κάτι το οποίο λείπει από τη χώρα, και δεν σας κρύβω ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν είναι τυχαίο ότι στις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις πρώτες συναντήσεις για να δούμε πώς μπορούμε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Μελετάμε και παραδείγματα χωρών του εξωτερικού, πόλων του εξωτερικού και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε αρκετά καλό δρόμο για τον ένα μήνα που βρισκόμαστε στην κυβέρνηση της χώρας.

Θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ …και ελπίζω ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε πιο χειροπιαστό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση