Αρχική Μεταφορές Αττική Οδός: αναβάλλονται οι αυξήσεις των διοδίων

Αττική Οδός: αναβάλλονται οι αυξήσεις των διοδίων

0
attiki1
Διαφήμιση

“Μα πόσα ακόμη διόδια έχουμε μέχρι την Ηγουμενίτσα;” ρώτησα τη συμπαθή υπάλληλο στην είσοδο της Ιονίας Οδού. “Αρκετά …Όμως φανταζόσασταν ποτέ ότι θα είχαμε τέτοιους δρόμους;” απάντησε διπλωματικά, χαμογελώντας.

Η αλήθεια είναι ότι τα ταξίδια με αυτοκίνητο στην Ελλάδα έχουν γίνει πολύ πιο άνετα, γρήγορα και ασφαλή. Ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου διαθέτει πλέον σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, καλή σήμανση, ακόμη και τουαλέτες και χώρους στάθμευσης και ξεκούρασης σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, συνεχίζει να έχει πολλά και σε μερικές περιπτώσεις πάρα πολλά, διόδια. Έτσι για παράδειγμα παρόλο που η διαδρομή Αθήνα-Ηγουμενίτσα δεν έχει καμία σχέση με την ταλαιπωρία και τις στροφές του παρελθόντος, το κόστος παραμένει ενοχλητικά υψηλό, όπως ενοχλητικό παραμένει και το διαρκές ξεκίνα-σταμάτα (και η ανεύρεση ψιλών για την πληρωμή στους 12 περίπου σταθμούς διοδίων). Η κατάσταση επιδεινώνεται (και τα νεύρα απογειώνονται) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στην επιστροφή κυρίως της μεγάλης εξόδου του Αυγούστου…

Σταθερό το κόμιστρο

attiki2

Οπότε, η πληροφορία για πάγωμα της αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού, για την οποία είχε προκληθεί προεκλογικά μεγάλη αναταραχή, είναι ευπρόσδεκτη μια και η διαδρομές μέσω της συγκεκριμένης αρτηρίας είναι συχνές για πολλούς κατοίκους του λεκανοπεδίου (και είναι ήδη αρκετά ακριβές).

Όπως αναφέρει η έγκριτη ιστοσελίδα ypodomes.gr, ενώ στην αρχή το κλίμα ήταν τεταμένο και από τις δύο πλευρές (η μία λόγω των αυξήσεων, η άλλη λόγω της άρνησης να τις δεχτεί), υπήρξαν τελικά συναντήσεις με εκπροσώπους από το Υπουργείο Μεταφορών και τον παραχωρησιούχο, η κρίση εκτονώθηκε και έγινε προσπάθεια να αποφευχθούν οι αυξήσεις.

Το “μπαλάκι”

Αττική Οδός

Η απόσυρση της αύξησης θεωρείται επιτυχία του νέου Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση είχε ανακοινωθεί από την Αττική Οδό Α.Ε. στο παραπέντε των εθνικών εκλογών με άμεση ισχύ από την 1η Ιουλίου. Ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης εξέδωσε σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία απέτρεπε την άμεση εφαρμογή των αυξήσεων. Ο κ.Καραμανλής άφησε να εκπνεύσει η ισχύς της ΠΝΠ, χωρίς να περάσει από τη νέα Βουλή για να αποφύγει τυχόν νέες συγκρούσεις. Απομένει η ανακοίνωση της εταιρείας που θα κλείνει το θέμα – τουλάχιστον προς το παρόν.

Διαφήμιση