Αρχική Διάστημα Αστροναύτης κατηγορείται ότι διέπραξε έγκλημα στο διάστημα, ενώ ήταν στον Διεθνή Διαστημικό...

Αστροναύτης κατηγορείται ότι διέπραξε έγκλημα στο διάστημα, ενώ ήταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

0
ISS 57 Anne McClain exercises inside the Destiny lab
Η Anne McClain στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Διαφήμιση

Η NASA λέγεται ότι εξετάζει την υπόθεση μίας αστροναύτης η οποία κατηγορείται ότι απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου της, ενώ ήταν σε μία εξάμηνη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σύμφωνα με την The New York Times, η βετεράνος αστροναύτης και αντισυνταγματάρχης του Αμερικάνικου στρατού Anne McClain κατηγορείται ότι έλεγχε τον τραπεζικό λογαριασμού της συζύγου της, Summer Worden, με την οποία είναι σε διάσταση, χωρίς την συγκατάθεσή της, χρησιμοποιώντας υπολογιστές της NASA.

Η Worden, μία πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών της Πολεμική Αεροπορίας των ΗΠΑ, άρχισε να έχει υποψίες όταν η McClain ανέφερε ορισμένες αγορές που είχε κάνει την περίοδο που είχαν τσακωμούς. Μετά από αίτησή της, η τράπεζα επιβεβαίωσε στην Worden ότι κάποιος είχε αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό της χρησιμοποιώντας υπολογιστή στο δίκτυο της NASA.

Summer Worden, left, and Anne McClain
Η Summer Worden (αριστερά) και η Anne McClain (δεξιά)

Ύστερα η Worden παραπονέθηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ότι η McClain πραγματοποίησε κλοπή ταυτότητας, παρότι δεν τις έχει κλέψει λεφτά από τον λογαριασμό, σύμφωνα με την New York Times. Η McClain υπερασπίστηκε την πρόσβασή της στον λογαριασμό ως μέρος της δέουσας επιμέλειας για την παρακολούθηση των οικονομικών τους.

Η Anne McClain και η Summer Worden βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για το διαζύγιο τους, που περιλαμβάνει και τη δικαστική επιμέλεια του γιου της Worden. Παρότι η εφημερίδα αναφέρει ότι η Worden δεν άλλαξε ποτέ τον κωδικό της για να αποτρέψει την πρόσβαση από την McClain, οι γονείς της ισχυρίζονται ότι όλα αυτά γίνονται σε μια προσπάθεια της McClain να αποκτήσει την κηδεμονία του παιδιού. Πληροφοριακά, το παιδί γεννήθηκε ένα χρόνο πριν παντρευτεί το ζευγάρι.

Η αστροναύτης δήλωσε στο Twitter ότι οι ισχυρισμοί της Worden είναι ψευδείς και ότι το περιστατικό είναι μέρος ενός «επίπονου, προσωπικού χωρισμού».

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου δεν έχει απαντήσει ακόμα στην καταγγελία για κλοπή ταυτότητας, αλλά αν αποδειχθεί ότι ισχύει θα πρόκειται για το πρώτο αδίκημα που διαπράχθηκε στο διάστημα.

Φωτογραφίες του ζευγαριού


Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας
Πηγή: Insider
Πηγή φωτογραφιών: Heavy

Διαφήμιση