Αρχική Επιλεγμένα Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% και 40.000 νέες...

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% και 40.000 νέες θέσεις εργασίας

0
erga1
Διαφήμιση

Την “πίστη” του στην “αναπτυξιακή διάσταση” των έργων υποδομής και στον σημαντικό ρόλο των ιδιωτικών επενδύσεων εξέφρασε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι οι επενδύσεις στις υποδομές επιδρούν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης.

Ειδικότερα, μίλησε για έργα υποδομής της τάξεως των 10-12 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία, τα οποία αντιστοιχούν σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% και σε 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τα νέα εργαλεία

KARAMANLIS 1 1300x867

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, επικεντρώθηκε στις βασικές καινοτομίες και στα νέα εργαλεία που θα υιοθετηθούν με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων έργων και τη μείωση του κόστους και του χρόνου ολοκλήρωσής τους. Κάποια από αυτά είναι:

  • η ανεξάρτητη επαλήθευση μελετών σκοπιμότητας για ένταξη των έργων στον εθνικό σχεδιασμό,
  • το Εθνικό Μητρώο Υποδομών για τον τακτικό έλεγχο και τη συντήρησή τους,
  • η επίβλεψη των δημοσίων έργων και από τον ιδιωτικό τομέα, ανάλογα τον τύπο του έργου και την διαθεσιμότητα του δημοσίου,
  • η διεύρυνση της συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και
  • οι «προτάσεις καινοτομίας», για την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, όχι μόνο στην υλοποίηση, αλλά και στον σχεδιασμό των έργων.

Ψηφιακός χάρτης

Ο κ. Καραμανλής αποκάλυψε επίσης ότι για την καλύτερη παρακολούθηση όλων των έργων σχεδιάζεται η δημιουργία ψηφιακού «χάρτη», ενώ επισήμανε την ανάγκη διεύρυνσης των ΣΔΙΤ και υπογράμμισε τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην επίβλεψη των έργων.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here