Αρχική Ειδήσεις Βουλή: Ξεκινά η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων

Βουλή: Ξεκινά η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων

0
bouli2
Διαφήμιση

Ένα «καυτό» Σαββατοκύριακο και μάλιστα στον απόηχο του σεισμού που έπληξε χθες την Αττική, περιμένει τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα ξεκινά η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αυτή το φορά πάντως θα υπάρξει μια πρωτοτυπία: αντί να μιλήσει μόνο ο πρωθυπουργός, όπως συνηθίζεται, θα κληθούν στο βήμα όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές, ενώ πιθανόν να υπάρξει παρέμβαση και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Τα βασικά σημεία

βουλή κοινοβούλιο ορκωμοσία

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναπτύξει το σχέδιό του για τη λειτουργική δημόσια διοίκηση, την οικονομία, τις επενδύσεις, την εργασία, τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον.

Με άλλα λόγια, αναμένεται ένα έντονο τριήμερο με συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις πάνω σε σημαντικά ζητήματα όπως είναι η ΔΕΗ, το φορολογικό, τα εργασιακά, η δικαιοσύνη και φυσικά το πανεπιστημιακό άσυλο το οποίο η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα καταργήσει με σχετικό νομοσχέδιο.

Διαφήμιση