Αρχική Περιβάλλον Το Sea Turtle Rescue Tour του ΑΡΧΕΛΩΝ, γίνεται πραγματικότητα

Το Sea Turtle Rescue Tour του ΑΡΧΕΛΩΝ, γίνεται πραγματικότητα

0
ΑΡΧΕΛΩΝ
Διαφήμιση

Για όσους επισκέπτες ή κατοίκους της Αθήνας αναζητούν μία πιο ιδιαίτερη και εκπαιδευτική εμπειρία για την οικογένεια ή την παρέα τους, υπάρχει το Sea Turtle Rescue Tour.
Μία ιδιαίτερη επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα.
Από φέτος το καλοκαίρι μπορείτε να γίνετε χορηγός μίας θαλάσσιας χελώνας που περιθάλπεται στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ. Και να έχετε την εμπειρία μίας ιδιαίτερης ξενάγησης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάσωσης και το χώρο επανένταξης των θαλάσσιων χελωνών.
Το 100% των δωρεών διατίθεται στις χελώνες του Κέντρου Διάσωσης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Sea Turtle Rescue Tour του ΑΡΧΕΛΩΝ ετοιμάστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου. Μετά από προσεκτικό σχεδιασμό και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα των χώρων περίθαλψης, όπου η ησυχία είναι απαραίτητη για τα ζώα που αναρρώνουν.

ΑΡΧΕΛΩΝ ΧΕΛΩΝΕΣ Sea Turtle Rescue Tour

Το πρόγραμμα και οι ευκαιρίες στους συμμετέχοντες

Να περιηγηθούν τις εγκαταστάσεις με ένα μέλος του προσωπικού ή έναν εθελοντή μας. Να δουν από κοντά τις προσπάθειες για την θεραπεία και αποκατάσταση των χελωνών που θα επιστρέψουν υγιείς στη θάλασσα.

  • Να παρατηρήσουν διακριτικά τις δεξαμενές, να συναντήσουν μερικές από τις χελώνες και να δουν από κοντά τη χελώνα που υποστηρίζουν για 10 μέρες με την επίσκεψή του.
  • Να μάθουν τις ιστορίες τους και να βεβαιωθούν ότι η επίσκεψή τους φέρνει τα υπέροχα αυτά πλάσματα ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή τους στη Θάλασσα.
  • Να μάθουν περισσότερα για τις θαλάσσιες χελώνες και για τις δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ στις παραλίες ωοτοκίας τους στην Ελλάδα.
  • Να χαρούν την παραλία δίπλα στο Κέντρο Διάσωσης και το όμορφο προάστιο της Γλυφάδας.

«Με την επίσκεψή σας βοηθάτε απευθείας τις προσπάθειές μας να επιστρέψουν τα ζώα αυτά αποθεραπευμένα στη θάλασσα. Το κόστος της τροφής και των φαρμάκων μίας χελώνας στο Κέντρο Διάσωσης είναι 5€ την ημέρα».
Αυτό επισημαίνει ο Δημήτρης Φυτίλης, ωκεανογράφος, που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου Διάσωσης.

Οι ιδιαίτερες ξεναγήσεις Sea Turtle Rescue Tour του ΑΡΧΕΛΩΝ γίνονται στα Αγγλικά και τα Ελληνικά.
Σε μία επίσκεψη μπορούν να συμμετέχουν 1-8 άτομα (παιδιά κάτω των 4 ετών δεν προσμετρώνται).
Η διάρκεια είναι 45 λεπτά και η αντίστοιχη χορηγία είναι 50€. Υπάρχει πρόσβαση για αναπηρικά αμαξίδια στην κεντρική πλατφόρμα, και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και αντίστοιχο WC.
Το 2018 επισκέφθηκαν στο Κέντρο Διάσωσης και ενημερώθηκαν για τις θαλάσσιες χελώνες 9.000 άτομα. Πολλοί επισκέπτες βαθμολόγησαν την εμπειρία τους, αναδεικνύοντας το στο TRIPADVISOR σαν 1 από τους 6 πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Γλυφάδα.

Η συμμετοχή γίνεται με κράτηση online εδώ.
Πληροφορίες (+30) 210 8982600, email: education@archelon.gr.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Αλλάζει ο κόσμος γύρω μας
Επόμενο άρθροΜύκονος: Έκθεση φωτογραφίας της Αναστασίας Λιάπη «Μια ματιά, δύο εποχές»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ