Αρχική Ειδήσεις Το Χονγκ Κονγκ κατασκευάζει τεχνητά νησιά για να λύσει την κρίση στέγασης

Το Χονγκ Κονγκ κατασκευάζει τεχνητά νησιά για να λύσει την κρίση στέγασης

0
Χονγκ Κονγκ
Διαφήμιση

Το Χονγκ Κονγκ αποτελείται από περισσότερα από 250 διαφορετικά νησιά. Και σύντομα θα είναι ακόμα περισσότερα. Το Χονγκ Κονγκ εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει εξ ολοκλήρου νέα τεχνητά νησιά για την καταπολέμηση της στεγαστικής κρίσης του.

Οι αξιωματούχοι της πόλης προβαίνουν σε ένα σχέδιο το “Lantau Tomorrow Vision” για την κατασκευή τεχνητού νησιού 2.500 στρεμμάτων.
Το έργο θα συνεχιστεί με επιπλέον 1.700 στρέμματα ανάκτησης γης γύρω από ένα άλλο νησί που ονομάζεται Hei Ling Chau.

Χονγκ Κονγκ, η ακριβότερη αγορά ακινήτων στον κόσμο

Καμία πόλη του κόσμου δεν συγκρίνεται με την κρίση στέγασης στο Χονγκ Κονγκ. Έχει την ακριβότερη αγορά ακινήτων στον κόσμο, περίπου 40% υψηλότερη από το πλησιέστερη του Σιγκαπούρη, σύμφωνα με The Economist.
Η στέγαση στα νέα τεχνητά νησιά θα μπορούσε να φιλοξενήσει 1,1 εκατομμύρια άτομα.

Χονγκ Κονγκ

Τα τεχνητά νησιά θα επιβαρύνουν το περιβάλλον

Ωστόσο, οι επικριτές του σχεδίου “Lantau Tomorrow” αναφέρουν το υψηλό κόστος του έργου 63,8 δις δολάρια. Και τις ανησυχίες τους σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατασκευής νέων εκτάσεων στα ύδατα του Χονγκ Κονγκ.
Ο Tom Yam, ο οποίος αγωνίζεται εναντίον των αιτημάτων του σχεδίου, δήλωσε στο CityLab ότι η “στένωση της διόδου προς την ανοιχτή θάλασσα θα δημιουργήσει ένα σχεδόν κλειστό περιβάλλον. Η κυκλοφορία του νερού θα μειωθεί σημαντικά και οι ποσότητες οξυγόνου του νερού αργά εξαντληθούν”.

Σύμφωνα με το South China Morning Post, υπάρχει πενταετής αναμονή έως και 18 χρόνια για να εγκριθεί η δημόσια στέγαση στο Χονγκ Κονγκ.

Αν η πρόταση εγκριθεί, η κατασκευή είναι απίθανο να ξεκινήσει τουλάχιστον μέχρι το 2025. Οι πρώτοι κάτοικοι δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν στα νέα νησιά μέχρι το 2032 και το έργο δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το 2043.

Αν και το έργο θα είναι ένα από τα πιο ακριβά κατασκευαστικά έργα στην παγκόσμια ιστορία, υπάρχουν και άλλα παρόμοια σχέδια.
Στη Σαουδική Αραβία, η οικονομική πόλη πόλη επόμενης γενιάς King Abdullah (χτισμένη στη μέση της ερήμου) είναι πιθανό να κοστίσει 500 δις δολάρια μετά την ολοκλήρωσή της το 2025.

Πηγή: divertlife

Διαφήμιση