Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Σε φάση υλοποίησης η πλατφόρμα συλλογής εμπειριών τουριστών CI-NOVATEC

Σε φάση υλοποίησης η πλατφόρμα συλλογής εμπειριών τουριστών CI-NOVATEC

0
θεματικός τουρισμός, άλογο
Διαφήμιση

Αναλυτική παρακολούθηση του έργου CI NOVATEC-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Πάτρα με τη συμμετοχή όλων των εταίρων.

Στόχος του έργου είναι η εστίαση στις Τοπικές Συνέργειες Τουρισμού (Local Tourism Clusters). Αυτές αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών εντός της διασυνοριακής περιοχής.

Πρόκειται για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) με γεωγραφική συγκέντρωση, που παρέχουν υπηρεσίες στον ίδιο πελάτη (ή ομάδα πελατών).
Οι επιχειρήσεις μπορεί να ανήκουν σε διάφορους κλάδους. Όπως του τουρισμού, της δημιουργικής βιομηχανίας, της διατροφής, του εμπορίου, της αναψυχής, των μεταφορών κλπ.

Αντικείμενο της τρίτης συνάντησης στην Πάτρα ήταν η τρέχουσα κατάσταση και οι δραστηριότητες των εταίρων.
Μεταξύ άλλων εξετάστηκαν η δημιουργία δικτύων σε πιλοτικές περιοχές, η ανάπτυξη ερωτηματολογίου και η ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Στο έργο συμμετέχουν συνολικά πέντε εταίροι με επικεφαλής την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Έλληνες εταίροι του έργου είναι επίσης το Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και η Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ η Περιφέρεια της Πούλιας – Τμήμα Οικονομίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εδάφους καθώς και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπάρι είναι οι δύο Ιταλοί εταίροι του έργου.
Συνεργαζόμενοι εταίροι είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπρίντιζι.

Πως το CI-NOVATEC ενισχύει τον τουρισμό στις τοπικές κοινότητες

CI NOVATEC

Η υλοποίηση του έργου CI-NOVATEC βασίζεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή μιας καινοτόμου μεθοδολογίας.
Περιλαμβάνει τη συλλογή στοιχείων με βάση τις εμπειρίες από τους ίδιους τους επισκέπτες σε σχέση με τις υπηρεσίες που τους παρέχονται.

Τα στοιχεία είναι πολύτιμο εργαλείο για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών και πολιτικών αποφάσεων. Συμβάλλουν σημαντικά προκειμένου να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία για το τοπικό οικοσύστημα του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκ μέρους της Περιφέρειας Πούλιας προτάθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας να αναλάβει τη φιλοξενία της πλατφόρμας.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει τη συλλογή στοιχείων με βάση τις εμπειρίες από τους ίδιους τους επισκέπτες σε σχέση με τις υπηρεσίες που τους παρέχονται.
Παράλληλα θα προστίθενται και νέα χαρακτηριστικά όπως παρουσίαση πιλοτικών περιοχών, μέλη / οργανισμοί περιφερειακών δικτύων κ.ά.

Διαφήμιση