Αρχική Ενέργεια “Πράσινο φως” για υγρό φυσικό αέριο στο λιμάνι της Πάτρας

“Πράσινο φως” για υγρό φυσικό αέριο στο λιμάνι της Πάτρας

0
αέριο
Διαφήμιση

“Ναι”, είπε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο έργο της εγκατάστασης τροφοδοσίας και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ – LNG) στο νότιο λιμένα Πατρών.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης POSEIDON MED II.

Η εγκατάσταση μικρής κλίμακας για το υγρό φυσικό αέριο προτείνεται να χωροθετηθεί στην επιχωμένη περιοχή στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα. Έκτασης περίπου ίση με 25.000 m2, κοντά στην εκβολή του ποταμού Γλαύκου, εντός χερσαίας ζώνης του λιμένα. Η αποθηκευτική ικανότητα της εγκατάστασης θα είναι 3000 m3.

Για την θετική γνωμοδότηση το ΥΠΕΝ έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων:

  • Τις θετικές επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον σε μια ευρύτερη περιοχή από εκείνη που επηρεάζεται άμεσα από το έργο.
  • Τα οφέλη για την εθνική οικονομία, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια υγεία.

Το πρόγραμμα POSEIDON MED II, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υλοποιείται σε τρεις χώρες- Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο- και περιλαμβάνει έξι ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία), καθώς και τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα.

Aποσκοπεί στο να υιοθετηθεί ευρέως το υγρό φυσικό αέριο (LNG) ως ασφαλές, περιβαλλοντικά φιλικό και βιώσιμο εναλλακτικό καύσιμο για τη ναυτιλία.
Για την υλοποίηση του προγράμματος απαιτείται η κατασκευή έργων αποθήκευσης και μεταφόρτωσης του LNG στους λιμένες ενδιαφέροντος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναβαθμίζεται το αλιευτικό καταφύγιο στο Μύτικα
Επόμενο άρθροΗλεκτρονική πλατφόρμα για συστήματα που λειτουργούν με αέρια του θερμοκηπίου, ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ