Αρχική Περιβάλλον Η πρόβλεψη της ΕΜΥ: Άστατος καιρός χωρίς ακραία φαινόμενα

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ: Άστατος καιρός χωρίς ακραία φαινόμενα

0
καιρός βροχή
Διαφήμιση

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος.

Πτώση θερμοκρασίας

Νεφώσεις

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα έχει μικρή πτώση στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αλλά δεν θα έχει κάποια αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτική πρόγνωση

Αθήνα

Αττική: Λίγες παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και αργότερα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Τουρισμός Ελλάδα

Μακεδονία – Θράκη: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι, μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Στη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες οι καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Ήπειρο και πιθανώς να επηρεάσουν και το βόρειο Ιόνιο. Άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Στην ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι οι καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα 4-5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός με ανέμους 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά 6. Θερμοκρασία, από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός με ανέμους από 3-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 6. Θερμοκρασία, από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαφήμιση