Αρχική Επιχειρείν Η Intracom φέρνει την… Έξυπνη Αστυνόμευση στην ΕΛΑΣ

Η Intracom φέρνει την… Έξυπνη Αστυνόμευση στην ΕΛΑΣ

0
Intracom Telecom
Διαφήμιση

Με «έξυπνες» συσκευές», που θα μοιάζουν με smartphone, θα εξοπλιστούν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο του έργου της «Έξυπνης Αστυνόμευσης», του οποίου στόχος είναι η αποτελεσματική αστυνόμευση με τη γρήγορη και ασφαλή ταυτοποίηση πολιτών, οχημάτων και αντικειμένων.

Τη μελέτη, τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παράδοση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος ανέλαβε η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, η οποία υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου αυτού, η Intracom Telecom αναλαμβάνει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παράδοση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος το οποίο αποτελείται από εξοπλισμό και λογισμικό για την αναγνώριση προσώπου, δακτυλικών αποτυπωμάτων, την αναγνώριση της γνησιότητας διαφόρων εγγράφων ασφαλείας, καθώς επίσης και την παροχή δυνατότητας σύνθετων αναζητήσεων σε υφιστάμενες και νέες βάσεις δεδομένων καθώς και την συσχέτιση όλων των παραπάνω πληροφοριών.

Μέσω του έργου «Έξυπνη Αστυνόμευση», οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες που αστυνομεύουν σε ολόκληρη την επικράτεια, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα με ασφαλή και κρυπτογραφημένο τρόπο, μέσω έξυπνων φορητών συσκευών, για τον προσδιορισμό και την επαλήθευση της ταυτότητας των πολιτών που υπόκεινται σε επιτόπιο έλεγχο, προκειμένου να υπάρξει μείωση του κινδύνου διαφυγής των παραβατών αλλά και να τονωθεί, έμπρακτα, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ο κ. Νικόλαος Βελέντζας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Ελληνική Αστυνομία για την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας έξυπνης λύσης που θα συνεισφέρει στη μείωση των δεικτών εγκληματικότητας και θα διευκολύνει τις λειτουργίες των αρχών ασφαλείας. Η επέκταση της έξυπνης αστυνόμευσης θα βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία να επικεντρωθεί στις πηγές εγκληματικότητας, επιτρέποντάς της ταυτόχρονα να παίρνει αποφάσεις στρατηγικής σημασίας και να ανταποκρίνεται ταχύτερα στα εκάστοτε περιστατικά. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή ανοίγει το δρόμο για μελλοντικά έργα επιτήρησης και ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο».

Διαφήμιση