Αρχική Περιβάλλον Ημερίδα για τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή, την Τρίτη 23...

Ημερίδα για τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή, την Τρίτη 23 Ιουλίου, στη Ραφήνα

0
Πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής
Διαφήμιση

Ένα χρόνο μετά την εθνική καταστροφή που συντελέστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου αναλαμβάνουν μία πρωτοβουλία.
Την έναρξη ενός ουσιαστικού δημόσιου διαλόγου, για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κι αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας.

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, στις 12.00 μ.μ., στη Ραφήνα (Ξενοδοχείο ΑΥΡΑ – Αραφηνίδων Αλών 3), διοργανώνουν την ημερίδα “Δημόσιος Διάλογος για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας
από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. Η Ανατολική Αττική ένα χρόνο μετά”.

Στόχος, η προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος

πυρκαγιά
Στόχος της ημερίδας είναι η προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών, των υποδομών, των πολιτιστικών αγαθών και του περιβάλλοντος από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή.

Μέσα από το διάλογο οι διοργανωτές φιλοδοξούν να μπουν οι βάσεις για την αξιοποίηση της γνώσης και των εμπειριών του επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού.
Επιστήμονες και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης οι οποίοι εμπλέκονται στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν τον συγκεκριμένο τομέα, θα αναλύσουν την ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, την ενημέρωση και την εκπαίδευση του πληθυσμού.
Παράλληλα θα εξεταστούν οι δυνατότητες του εθελοντικού κινήματος, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρη αποτελεσματικότητα του συστήματος Πολιτικής Προστασίας.

Διαφήμιση