Αρχική Καταστροφές Φωτιά στην Εύβοια – Μακριά νύχτα για τα χωριά της Κύμης

Φωτιά στην Εύβοια – Μακριά νύχτα για τα χωριά της Κύμης

0
φονική φωτιά, πυρκαγιά
Διαφήμιση

Σε συναγερμό τα χωριά του δήμου Κύμης – Αλιβερίου καθώς από τις 3 το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά καίει ό,τι βρει μπροστά της, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Μακρυχώρι.

Οι πυροσβέστες έδιναν μεγάλη μάχη για να περιορίσουν την καταστρεπτική πορεία της πυρκαγιάς. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να κρίνουν την εξέλιξη της φωτιάς. Από την ώρα που αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα, η πυροσβεστική ενισχύει τις επίγειες δυνάμεις της, μεταφέροντας και άλλα πεζοπόρα τμήματα από την Λαμία.

Η φωτιά είχε αναπτύξει ένα μέτωπο 4 περίπου χιλιομέτρων με τα εναέρια μέσα να επιχειρούν για να περιορίσουν την καταστροφική της πορεία. Στην περιοχή βρίσκονται 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα και 2 τμήματα πεζοπόρων από τη Λαμία.

Ισπανία: οι χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων 20 ετών

Η φωτιά ξεκίνησε σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε μία έκταση με πουρνάρια στην περιοχή Μανίκια, όπου οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί, πάνω από 6 μποφόρ και με συχνές εναλλαγές κατευθύνσεων. Πλησίασαν απειλητικά σε απόσταση 1 χλμ. το χωριό Μακρυχώρι, έχοντας μάλιστα αναπτύξει δύο μεγάλα μέτωπα. Τα επίγεια και τα εναέρια μέσα, με τη βοήθεια από μηχανήματα και υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έφτασαν εκεί, ανέκοψαν την πορεία της.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, το μέτωπο της φωτιάς κινείτο προς το χωριό Θαρούνια. Μάλιστα, οι επίγειες δυνάμεις λίγο μετά τις 9 το βράδυ ενισχύθηκαν και με νέα πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου να ελέγξουν την πορεία της φωτιάς σε κρίσιμα σημεία μέσα στη νύχτα.

Διαφήμιση