Αρχική Καταστροφές Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο η Ελλάδα για μη ικανοποιητική προστασία της βιοποικιλότητας

Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο η Ελλάδα για μη ικανοποιητική προστασία της βιοποικιλότητας

0
βιοποικιλότητας
Διαφήμιση

Tην παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν προστατεύει επαρκώς τη βιοποικιλότητας της, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Ελλάδα δεν έχει ορίσει ειδικές ζώνες διατήρησης για την προστασία των φυσικών οικοτόπων και των ειδών που περιλαμβάνονται στο δίκτυο Natura 2000.
Δεν έχει καθορίσει τους αναγκαίους στόχους διατήρησης και μέτρα που να ανταποκρίνονται στις οικολογικές απαιτήσεις των τύπων φυσικών οικοτόπων και των ειδών που ζουν σε όλους αυτούς τους τόπους.

Αγώνας δρόμου για την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Όπως ανακοινώθηκε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εργαστεί συστηματικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προστατευόμενες περιοχές.

“Οι αναγκαίες δράσεις (μελέτες κλπ.) θα χρηματοδοτηθούν από προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που υλοποιούνται από το υπουργείο μας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που εγκαινίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης θα εξεταστούν όλα τα αναγκαία πρόσφορα μέτρα, ώστε να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο η προστασία της βιοποικιλότητας στη χώρα μας.

Διαφήμιση