Αρχική Διάστημα Ενισχύεται η παρουσία της Ελλάδας στο διάστημα – Υπογραφή 2 νέων μνημονίων...

Ενισχύεται η παρουσία της Ελλάδας στο διάστημα – Υπογραφή 2 νέων μνημονίων συνεργασίας

0
ELDO Thales Hellas & Thales Alenia Space World View
Διαφήμιση

Στην ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στο διάστημα στοχεύει η υπογραφή δύο νέων μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και των εταιρειών Thales Hellas & Thales Alenia Space από τη Γαλλία και της World View από τις ΗΠΑ.

Η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με την Thales Alenia Space πραγματοποιήθηκε, από τον πρόεδρο του ΕΛΔΟ, Χριστόδουλο Πρωτοπαπά και από τον αντιπρόεδρο του Domain Observation and Science στη Γαλλία, Marc-Henri Serre και τον διευθυντή της Thales Hellas, Αντώνη Δημητρόπουλο.

Η συμφωνία του ΕΛΔΟ με τη World View, υπεγράφη από τον κ. Πρωτοπαπά και τον Thomas M. Pirrone, Senior Vice President, Business Development Worldview Enterprises Inc.

Στην υπογραφή που έγινε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, ήταν παρόντες ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα, Christophe Chantepy και ως εκπρόσωπος του Αμερικανού πρέσβη, ο εμπορικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, Keith Silver.

Η συνεργασία έχει ως στόχο να μεγιστοποιήσει τον ρόλο της ελληνικής βιομηχανίας και επιστημονικής κοινότητας, στο πλαίσιο των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών διαστημικών προγραμμάτων, να δημιουργηθούν συνέργειες και να ενισχυθούν οι δυνατότητες της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας και του διαστημικού τομέα γενικότερα.

Διαφήμιση