Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις ΕΜΥ: Ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας

ΕΜΥ: Ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας

0
Κόρυνθος
Διαφήμιση

Τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων συνεπειών από την εκδήλωση των φαινομένων, ενεργοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Παράλληλα εξέδωσε σχετικές ανακοινώσεις προς το κοινό συνοδευόμενες από τις απαραίτητες οδηγίες αυτοπροστασίας.

Σε ετοιμότητα το Πυροσβεστικό Σώμα

Προηγήθηκε σύσκεψη για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), στην οποία αποφασίστηκε η εκ νέου ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών και συνοδών φαινομένων, στις περιοχές όπου αυτά αναμένονταν να εκδηλωθούν.

Διασώσεις σε Κόρινθο, Εύβοια και Σποράδες

Κόρυνθος

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναφορές, οι περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο από τη χθεσινή κακοκαιρία βρίσκονται στο νομό Κορινθίας, στη νότια Εύβοια και στις Σποράδες. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Πυροσβεστικού Σώματος, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχή βοήθειας, ενώ πραγματοποιήθηκαν διασώσεις 9 ατόμων από 5 επιβατικά ΙΧ οχήματα. Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου Ευβοίας, το ΠΣ κινητοποιήθηκε με 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 6 άτομα με μία σωστική λέμβο της 7ης ΕΜΑΚ.

Αρωγή τοπικών αρχών

Στις επιχειρήσεις συνέδραμαν ουσιαστικά οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας των οικείων Δήμων και Περιφερειών με μηχανήματα και προσωπικό, καθώς και οι τοπικές αστυνομικές Αρχές. Περαιτέρω και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) παρέμενε σε ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης συνδρομής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τραυματισμών, ενώ ο μηχανισμός θα παραμείνει σε αυξημένη ετοιμότητα μέχρι και το πέρας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Διαφήμιση