Αρχική Ευζωία Χάρης Θεοχάρης: Η Ελλάδα, θα γίνει μία «πράσινη» τουριστικά χώρα (βίντεο)

Χάρης Θεοχάρης: Η Ελλάδα, θα γίνει μία «πράσινη» τουριστικά χώρα (βίντεο)

0
υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
Διαφήμιση

Την παροχή κινήτρων σε τουριστικές μονάδες για ενεργειακή αναβάθμιση στα πρότυπα της Κύπρου, προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Επτά».

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, το εθνικό σχέδιο για την στρατηγική του τουρισμού θα βασίζεται σε “πράσινες” πρακτικές. Πρακτικές που έχει ακολουθήσει η Κύπρος και έχει αγκαλιάσει η αγορά.
Από τις μέχρι τώρα σχετικές επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι επιχειρηματίες εμφανίζονται θετικοί σε αυτή την προοπτική.

Να καταστήσουμε την Ελλάδα μια “πράσινη” τουριστικά χώρα

“Πρέπει να βάλουμε στο branding του προϊόντος ότι είμαστε μία “πράσινη” τουριστικά χώρα.

Δεν πρέπει να μιλήσουμε για μία αποσπασματική προσπάθεια, αλλά για το ότι αυτό θα είναι το στίγμα του ελληνικού τουρισμού για τα επόμενα χρόνια”, επισήμανε.

Ο κ.Θεοχάρης μίλησε για στρατηγική με ορίζοντα δεκαετίας που θα ακολουθηθεί. Κύριος στόχος είναι “να καταστήσουμε την Ελλάδα μια “πράσινη” τουριστικά χώρα. Δεν πρέπει να μιλήσουμε για μια αποσπασματική προσπάθεια, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το στίγμα του ελληνικού τουρισμού”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη ενός πιο συγκροτημένου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο την επέκταση του και στις τέσσερις εποχές του χρόνου, την ανάδειξη νέων προορισμών που σήμερα είναι τουριστικά αναξιοποίητες και την προσέλκυση αναβαθμισμένων οικονομικά τουριστών.

Διαφήμιση